AvtomobilizemNovice

Poslednja izdaja Minija Clubman

Clubman je s svojo edinstveno obliko in dvokrilnimi zadnjimi vrati prav poseben član Minijeve družine. Na žalost ljubiteljev se tovrstni praktično naravnani Mini poslavlja, kar bodo obeležili s poslednjo izdajo Final Edition, za izbranih 1.969 kupcev.

Ime Clubman se je na Miniju prvič pojavilo leta 1969, ko je oblikovalec Roy Haynes dokazal, da lahko tudi funkcionalni avtomobili izgledajo privlačno. Praktični malček je takrat navdušil z dvokrilnimi prtljažnimi vrati, kar so sodobni modeli okrepili še s povečano prostornostjo karavanske oblike. Leta 2007 so predstavili novejšo interpretacijo Clubmana, vendar le z enojnimi vrati zadaj, dvokrilna so zopet vrnili na aktualno generacijo iz leta 2015.

Clubman je je brez zadržka vpisal med najbolj vsestranske Minije do danes, kajti z zloženimi zadnjimi sedeži lahko sprejme do 1.250 litrov prtljage. Ob prehodu v novo električno dobo britanske znamke, se bomo morali posloviti od tega legendarnega modela, za kar bo poskrbela poslovilna izdaja Final Edition z ekskluzivnimi oblikovnimi elementi. Kljub svoji praktičnosti, Clubman še vedno izpolnjuje znamkino zavezanost k dinamiki vožnje, svojevrstnem slogu in udobju. Posebna izdaja bo na voljo v kombinaciji z modeli Cooper, Cooper S, ekvivalentnih dizelskih različicah in s štirikolesnim pogonom. Najzmogljivejši Cooper S s prisilno polnjenim 2-litrskim bencinskim motorjem premore 131 kW (178 KM) in se do stotice požene v 7,2 sekundah.

Zunanjost Clubmana Final Edition bo lahko odeta v Nanuq belo, Enigmativ črno ali Melting srebrno karoserijsko barvo, stilski okrasni elementi v bakreni barvi pa se nanašajo na zgodovino znamke. V tem odtenku so okrasili sprednjo masko, napise Cooper S in črte na boku avtomobila ter nenazadnje 18-palčna platišča s črnim ozadjem. Na omejeno število primerkov nakazujeta napisa Final Edition na zadku in plošček »1 of 1969« na C stebričku.

Podobna tematika se nadaljuje v notranjosti, kjer najdemo pragova z napisom Final Edition in udobne športne sedeže iz zbirke Mini Yours odete v kakovostno Nappa usnje, s kontrastno všitimi emblemi. Na sopotnikovi strani temne armaturne plošče se nahaja značka z vnovičnim napisom »1 od 1969«, sredino pa zastopa standarden 8,8-palčni informacijski zaslon na dotik z najnovejšim info-zabavnim sistemom in sodobno povezljivostjo.

Žiga Kolman
foto: Mini

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button