AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Poslednja aprilska sreda bo v znamenju klasikov

Izstopata Shelby GT500 l. 1967 in Facel Vega HK500 l. 1960

Med ogledom predpraznične dražbene ponudbe smo naleteli na zbirko 89-ih štirikolesnih klasikov, ki se bodo v lov na nove lastnike podali v sredo 26. aprila, ko bodo dražbeno kladivce vihteli pri H&H Classic’s. Skupna vrednost vseh vozil presega dva milijona evrov in mi smo za vas izbrali le najbolj izstopajoče.

Najstarejši primerek bo veličastni Rolls-Royce 20hp Doctor’s Coupé iz leta 1926, medtem ko bo kot mladec svojega novega lastnika iskal Range Rover Vogue Overfinch Holland & Holland. Za prvega pričakujejo končno ceno med 40 in 45 tisočaki, medtem ko naj bi Range odšel za približno deset tisočakov manj.
Ljubitelje ekskluzive bo verjetno bolj zanimal dirkalnik Kougar Sport Jaguar iz leta 1978, ki velja za zadnji ohranjen primerek na evropskih tleh. Njegov 4,2-litrski vrstni šestvaljnik in takisto ročni štiristopenjski menjalnik sta v odličnem stanju, zato pričakovana cena med 40 in 45 tisočaki ne velja za pretirano.
Preidimo k najbolj izstopajočima primerkoma. Prvi je Facel Vega HK500 iz leta 1960. Facel je nekdanji francoski izdelovalec vozil za petičneže, ki je na koncu po zaslugi stalnih izgub romal v zgodovino. HK500 je Facelov najbolj znameniti primerek, ki ga je poganjal Chevroletov 6,3-litrski V8. Dotični primerek je večino časa preždel v garaži in je opremljen s takrat opcijskimi zavornimi koluti, kar je pri končnih 237 km/h praktično nujna oprema.

Zvezda prireditve pa je zagotovo Shelby GT500 Fastback iz leta 1967. deležen je bil celovite in v popolnosti dokumentirane restavracije. Ambient je odet v črnino, medtem ko je karoserija obdana v obnovljeno Nightmist modro barvo. S predvideno ceno 150-ih tisočakov piha na dušo resničnim zbirateljem, ki lahko več o Shelbyju izvedo na povezavi TUKAJ.

Blaž Likovič
foto: HH

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button