AvtomobilizemNovice

Poslavlja se šesta generacija Chevroleta Camaro

Camaro je zadnji padli ameriški mišičnjak stare šole.

Po devetih uspešnih letih in več sto tisoč prodanih primerkih, se naposled poslavlja šesta generacija Chevroletovega mišičnjaka Camaro. Uradni konec proizvodnje v tovarni Lansing Grand River v Michiganu se bo zgodil januarja prihodnje leto.

Aktualna generacija Camara, na voljo tako v kupejevski ali kabriolet izvedbi, je znana po pristnih potezah ameriških mišičnjakov in visoki zmogljivosti. S šesto generacijo in modelom SS, so uvedli številne novosti, kot sta nastavljivo magnetno vzmetenje in dirkaško nastrojeni paket opreme 1LE, ponujen pri vseh stopnjah modela. Najvišjo stopničko zmogljivosti predstavlja skoraj dirkalni Camaro ZL1 1LE z mogočnim 6,2-litrskim V8 motorjem s 650 KM in nastopaško aerodinamiko.

Slovo Camara bodo obeležili s posebno izdajo Collector’s Edition, v kombinaciji z modeli RS, SS in omejeno serijo ZL1, na voljo zgolj kupcem v severni Ameriki. Oprema Collector’s Edition bo počastila zgodovino legendarnega modela, predvsem prve generacije iz šestdesetih let prejšnjega stoletja, nastale pod razvojnim programom Panther. Nadaljnje podrobnosti o posebni slovesni izdaji bo razkritih ob začetku prodaje v poletnih mesecih. Kljub odhodu Camara, obljubljajo ohranitev športnega duha znamke Chevrolet, pri modelih Corvette, Colorado, Silverado ZR2, Tahoe RST in Blazer EV SS.

Žiga Kolman
foto: Chevrolet

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button