AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Posebni Mercedes-Maybach S v čast 150-letnici navtičnega podjetja Robbe & Berking

Nemški štirikolesni luksuz v ekskluzivni izdaji.

Povsem na severu Nemčije, v mestu Flensburg, domuje butično podjetje Robbe & Berking, ki slovi po izdelavi srebrnine in jaht. Podjetje ima torej dve veji, ki se medsebojno prepletata, četudi sta si v osnovi precej različni. Letos beležijo častitljivih 150 let obstoja manufakture za izdelavo srebrnine in so za posebno slavje angažirali nemški oddelek za ultra razkošje na štirih kolesih – Mercedes-Maybach.

Pri slednjih so tako pripravili prav posebno izvedbo Mercedes-Maybach razreda S 680, ki temelji na legendarni jahti SPHINX 12mR iz leta 1939, ki so jo v letu 2008 popolnoma restavrirali. Zaznamujeta ga dvobarvna karoserija, ki jo tvori morsko moder kovinski odtenek v zgornjem delu in Patagonia rdeča svetla barva v spodnjem delu. Vzorca sta ločena s filigransko črto v odtenku belega opala, ki se ujema z belo vodno linijo jahte.

Sedeži, stropna obloga, sredinske plošče vrat in predal za shranjevanje pod osrednjim zaslonom so oblazinjeni z nappa usnjem v kristalni beli barvi. Orion sivi okrasni šivi na izbranih območjih belega usnja kontrastno izstopajo in so nekakšna analogija jadru plovila. Podobno velja za ekskluzivne obloge iz orehovine ter okrasne letve iz aluminija, ki ponazarjajo ladijski krov. Več na priloženih fotografijah, medtem ko tehnika in elektronika ostajata na izredno visokem nivoju serijskega Mercedes-Maybacha S 680.

Blaž Likovič
foto: Maybach

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button