AvtomobilizemNovice

Posebni izdaji Jeepov Renegade in Compass

Poleg modelov Upland prihaja še Compass e-Hybrid High Altitude.

Jeep širi ponudbo modelov Renegade in Compass s posebno izdajo Upland, ki združuje robustno zunanjo podobo, značilne brezpotne avanturistične sposobnosti in izboljšano notranjo opremljenost z naprednejšo tehnologijo. Druga posebnost rezervirana za model Compass e-Hybrid je paket High Altitude s poudarkom na eleganci.

Modela Renegade in Compass Upland poganja 4xe priključno-hibridni sklop, katerega sestavljajo 1,3-litrski prisilno polnjen bencinski motor, šeststopenjski samodejni menjalnik, par elektromotorjev in baterija s kapaciteto 11,4 kWh. Arhitektura v enem avtomobilu združuje prednosti električnega pogona na zadnji osi in preizkušen motor z notranjim izgorevanjem spredaj. Povečana količina podanega navora in natančnejše prilagajanje omogoča odlične sposobnosti izven urejenih cest, hkrati lahko lastniki do 50 kilometrov prevozijo zgolj električno. Pod pokrovom Compassa e-Hybrid High Altitude brni klasičen hibridni sistem s 130 KM in 240 Nm navora, v kombinaciji s sedemstopenjskim dvosklopčnim samodejnim menjalnikom. Zaloge električne energije je dovolj za speljevanje in manevriranje pri nižji hitrosti.

Za osnovo Jeepov Renegade in Compass Upland ter Compass High Altitude so uporabili popularno opremo Limited, standardno se pohvalijo z LED žarometi s samodejnim prilagajanjem snopa svetlobe in strešnimi nosilci. V notranjosti manjšega Renegade Upland bo digitalno okolje zastopano s strani 7-palčnih merilnikov in 8,4-palčnega osrednjega informacijskega zaslona, medtem ko se oba Compassa opremljena z večjimi 10,25-palčnimi merilniki ter 10,1-palčnim informacijskim zaslonom na dotik. Operacijski sistem Uconnect je povezljiv s storitvama Apple CarPlay in Android Auto, obenem so sistem obogatili z dodatnimi funkcijami za električno vožnjo.

V znamenju uporabnosti so sedeže v Renegadu in Compassu Upland odeli v pralno tkanino, armaturno ploščo pa krasijo bronasti elementi, dodatno so na voljo školjkasti sedeži v črnem blagi z bakrenimi vložki. Elegantnejšo plat Compassa High Altitude dopolnjujejo črne zunanje okrasne površine, 19-palčna črna platišča, v notranjosti pa najdemo kontrastne rdeče šive in standardno nastavljanje ledvene opore sedežev. Paleta karoserijskih barv zajema Alpine belo, črno, Colorado rdečo, izdaja Upland je dodatno na voljo še v Sting sivi ali Shade modri barvi.

Žiga Kolman
foto: Jeep

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button