AvtomobilizemNovice

Posebna izdaja Forda GT v čast moštvu Alana Manna

Eksperimentalni »lahki« dirkalnik iz leta 1966 je dobil dostojno sodobno počastitev.

Alan Mann Racing je bilo britansko dirkalno moštvo, imenovano po svojem vodji in znano po sodelovanju s Fordovim dirkalnim odsekom med letoma 1964 in 1969. V petih letih so poskrbeli za kar nekaj lovorik, hkrati pa so pripravili kar nekaj eksperimentalnih dirkaških primerkov. Med slednje zagotovo sodi tudi Ford GT »lightweight« iz leta 1966, ki so bili ključna razvojna faza tega ikoničnega dirkaškega modela.

In ker se pri modrem ovalu radi spominjajo svojih »zlatih časov« so pripravili posebno serijo aktualnega Forda GT prav v čas moštvu Alan Mann Racing. Omejena serija s polnim imenom Ford GT Alan Mann Heritage Edition bo odeta v originalno rdečo karoserijsko barvo z zlato grafiko ter dvojno dirkaško črto, nenazadnje pa bo bok krasila še tekmovalna številka 16.

Vozilo bo obuto v posebna karbonska 20-palčna platišča in dodatno oplemenitena z deli iz ogljikovih vlaken kot so sprednji usmerjevalnik zraka, stranska ogledala, zadnji difuzor in podobno. Oblazinjenje ambienta sledi v alkantari, medtem ko preostale komponente sledijo filozofiji zunanjega videza.

Da bi ga videli v živo boste morali precej pohiteti in praktično takoj sesti na letalo za Chicago, kajti trenutno se nahaja na aktualnem salonu v »vetrovnem mestu« v ameriški zvezni državi Illinois. Ob bok je postavljen svojemu izvirniku, torej originalnemu prototipnemu dirkalniku Ford AM GT-1 iz leta 1966.

Blaž Likovič
foto: Ford

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button