AvtomobilizemNovice

Posebna izdaja Fiata Pande in Tipo Garmin

Fiatovo sodelovanje z Garminom je obrodilo dva unikatno obarvana modela.

Tehnološko podjetje Garmin, znano po izdelavi naprednih GPS sistemov in italijanski avtomobilski velikan Fiat, sta se povezala za izdelavo posebne serije kombilimuzinskega Tipo ter malčice Panda.

Oba popularna Fiatova modela bosta v izvedenki Garmin odeta v novo karoserijsko barvo Foresta Green, s kontrastnimi oranžnimi podrobnostmi. Pri obeh so za osnovo uporabili terensko nastavljeno različico Cross, s postavnimi črnimi plastičnimi obrobami in dodatkom matirano sive barve na sprednji zaščiti odbijača, zunanjih ogledalih ter bočnih zaščitah.

Manjši Pandi Garmin so nadeli črno obarvana 15-palčna platišča, večji Tipo sedi na 17-palčnem kompletu. Tematika oranžnih detajlov se nadaljuje ob vstopu v notranjost, kjer obarvani šivi popestrijo sedeže odete v črno blago, dodatno pomagajo še Garmin logotipi na naslonih. Kot standardno je zelenkasta Panda opremljena z avtomatsko klimatsko napravo, digitalnim radiem in 7-palčnim informacijskim zaslonom s podporo Apple CarPlay ter Android Auto.

Tipo Garmin se pohvali z večjim 10-palčnim zaslonom na dotik in širšo paleto karoserijskih barv, kjer se znajdejo Glato bela, Colosseo siva, Maerstro siva in Cinema črna. K posebni izdaji obeh Fiatov spada še Garminova pametna športna ura Venu SQ, ki je odlična spremljevalka vsakodnevnih rutin in športnih dejavnosti.

Spremembe niso doletele pogonskih sklopov, kjer pod pokrovom Pande ostaja litrski hibridni bencinar z 51 kW (70 KM), Tipa pa žene 1,5-litrska štirivaljna enota z 48-voltno blago-hibridni pomočjo in 96 kW (130 KM). Kako bodo ocenili novo posebno izdajo Garmin še ni znano, a pričakujemo lahko nekoliko višje cene od modelov Cross – 15.489 evrov za Pando in 27.990 evrov za Tipa.

Žiga Kolman
foto: Fiat

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button