AvtomobilizemNovice

Posebna izdaja Fiata 500 v poklon prednikom

Fiat 500 Collezione 1957 bo na voljo največjim ljubiteljem v omejenih številkah.

Leta 1957 je Fiat svetu predstavil mali, a ikonični model 500, ki je postal simbol množičnega avtomobilizma in obrtniške izdelave »Made in Italy«. V počastitev njegove zapuščine so pripravili posebno izdajo 500 Collezione 1957, omejeno na zgolj 1957 enot, ki bo na voljo kupcem v izbranih evropskih državah in na Japonskem.

Zanimivo zbirateljsko izdajo odlikuje izvrsten dizajn kabrioleta z dvobarvno karoserijo v beli barvi Bossa Nova in Dew zeleni z bež kapotami, skupaj s 16-palčnimi platišči White Diamond in srebrno linijo Beauty Line. Kromirani pokrovčki ogledal, okrasni napisi na zadnjih oknih in druge podrobnosti, navdihnjene z dediščino, so poklon koreninam tega svetovno znanega malčka.

V notranjosti se Fiat 500 Collezione 1957 ponaša s slonokoščenimi sedeži z vložki iz usnja Frau, leseno armaturno ploščo in reliefnim logotipom »ONE OF 1957«, ki pooseblja ekskluzivnost in eleganco. Standardna oprema vključuje kromirane poudarke, LED dnevna svetila, meglenke in 7-palčni digitalni zaslon, medtem ko za izboljšano povezljivost, varnost in udobje skrbi Mopar Connect. Fiata 500 Collezione 1957 za evropski trg poganja litrski hibridni sklop s 70 KM, medtem ko japonsko različico žene 1,2-litrski bencinar z 69 KM. Oba za prenos moči na sprednji kolesni par uporabljata klasičen ročni menjalnik.

Fiat 500 je z več kot 3,2 milijona prodanih enot po vsem svetu od leta 2007 vodilni v segmentu mestnih avtomobilov, od tega kar 2,7 milijona na stari celini. V treh generacijah, od originalnega Fiata 500 iz leta 1957 do najnovejše iteracije iz leta 2020, ki se osredotoča na trajnost in elektrifikacijo, malček še naprej očara voznike s svojim italijanskim šarmom in inovativnostjo.

Žiga Kolman
foto: Fiat

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button