AvtomobilizemNovice

Posebna izdaja: Ferrari Roma s primesjo japonske kulture

VIDEO: Sinergije v gibanju …

Ferrarijev model Roma je zagotovo en izmed najbolj čednih modelov, ki so jih pri »konjičku« lansirali v minulih petih letih. Deluje izrazito prečiščeno, vendar je vsled elegantnega oblikovanja enostavno prepoznavna. To so prepoznali tudi vidnejši tunerji, kot sta recimo Novitec in Mansory, ki so pripravili kar nekaj paketov takšnih ali drugačnih paketov preobrazbe, tokrat pa so se prav posebne različice lotili pri Ferrarijevem oddelku Tailor Made – torej, spoznajte Romo narejeno po meri.

 

Gre za t. i. »one off« model oziroma en in edini primerek, ki je plod sodelovanja avtorjev nagrajene neodvisne ameriške publikacije Cool Hunting, kjer ustanovitelja Evan Orensten ter Josh Rubin črnilo namenjata oblikovanju, kulturi in tehnologiji. Omenjena dvojica se je po ne tako kratkem času raziskovanja japonske tradicionalne kulture vrnila z daljnega vzhoda, svoja spoznanja pa sta želela predstaviti na prav poseben način, zato sta oblikovala Ferrari Romo.

Če strnemo, dva Američana sta oblikovala italijanski športni voz z elementi japonske kulture. Omenjena Roma je tako odeta v posebno Indigo kovinsko barvo, taisti barvni vzorec pa se predstavi tudi na sakiori tkanini, ki lično dopolni oblazinjenje vozila. Pravzaprav je avtomobil poln mini »japonskih« dodatkov, ki se odražajo tako na sedežnih vzglavnikih, kot nenazadnje tudi v notranjih vratnih kljukah.

Sprememb v tehniki pod pločevino ni, tako da tam še vedno domuje 3,9-litrski twin-turbo V8 s 612 KM in 760 Nm navora. Dovolj za tri in pol sekunde, da v apeninsko-samurajskem športniku prečite stotico na kilometrskem števcu …

Blaž Likovič
foto: Ferrari

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button