AvtomobilizemNovice

Posebna izdaja Bentayge odete v črnino

Bentley Bentayga Black Edition nudi bogato opremo in dva okusa pogonskega sklopa.

Bentley osupljivo omejeno izdajo športno-luksuznega SUV-ja Bentayga, ki nosi dodatno oznako Black Edition, katere glavna lastnost so čudoviti črni dodatki, predvsem pa temno obarvana krila logotipa, kar je prvič v njihovi 105-letni zgodovini.

Posebna izdaja ponuja sedem barvnih poudarkov, ki bogatim črnim podrobnostim dodajajo živahen kontrast. Zunanji poudarki zajemajo lasersko črto in 22-palčna črno obarvana platišča, notranjost pa se ponaša z usnjem Beluga s svetlimi šivi. Novosti v ponudbi modela Bentayga prinašajo sedem novih satenastih karoserijskih barv in sveža 21-palčna platišča. Tehnološke izboljšave podvozja in krmiljenja vseh koles izboljšujejo vodljivost ter okretnost v utesnjenih momentih. Dinamična notranjost Bentayge S Black Edition poleg edinstvene barvne kombinacije premore okrasne elemente iz ogljikovih vlaken in paket temnega kroma. Na voljo so trije sistemi ozvočenja – Bentley Signature Audio, Bang & Olufsen for Bentley in Naim for Bentley.

V nosu Bentayge S Black Edition tiči izvrsten 4-litrski V8 podprt s parom turbopolnilnikov, ki zagotavlja 550 KM in 770 Nm navora, kar je dovolj moči za doseg stotice v 4,5 sekundah ter najvišje hitrosti 290 km/h. Okoljsko bolj ozaveščeni kupci se lahko namesto osemvaljnika odločijo za hibridno različico, katero poganja prisilno polnjen 3-litrski V6 v povezavi z elektromotorjem s 100 kW (136 KM) in baterijo. Sistemska moč te različice znaša 462 KM, pospešek do 100 km/h pa traja 5,3 sekunde.

Bentayga S Hybrid Black Edition, podobno kot njen mogočni sorodnik z V8 motorjem, zagotavlja bolj pristno vožnjo, saj ima v športnem načinu precej izboljšan zvok. S kombinacijo razkošja, zmogljivosti in napredne tehnologije Bentayga S Black Edition predstavlja vrhunec Bentleyjeve linije SUV.

Žiga Kolman
foto: Bentley

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button