AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Posebna Bentayga v čast heroju 1. svetovne vojne

Poseben SUV, ki je že dobil nov dom.

Bentleyjev oddelek Mulliner je zadolžen za individualno prilagoditev vozila po željah kupca, občasno pa izpod rok njihovih mojstrov zapelje posebna in kakopak omejena serija vozil. Nazadnje je tako nastala posebna »one-off« Bentayga z dodatkom Private White V.C, v čast britanskemu vojnemu heroju iz 1. svetovne vojne.

Vojak Jack White se je rodil leta 1896 in tako v čas prve svetovne vojne vstopil kot polnoleten. V Manchester se je po koncu vihre vrnil kot vojni heroj odlikovan z Viktorijinim križcem za svojo hrabrost, saj je rešil častnika, ljudi in opremo tako, da je povezal bakreno telefonsko linijo okoli sebe in pod močnim streljanjem plaval čez reko, da bi rešil druge. V zgodbo našega današnjega vozila se je vpletlo še tekstilno podjetje Private White V.C., ki že od leta 1853 popolnoma ročno izdeluje oblačila. Petični SUV se tako poklanja vojni in tekstilni zgodovini iz Manchestra.

Zunanjost Bentleyjevega športnega terenca je odeta v Dark Sapphire barvi odtenek s paketom Blackline za nekaj več črnine, medtem ko posebna 22-palčna blešča strojno brušena platišča poudarijo njegov edinstven videz. Notranjost je polna vojaško navdahnjenih oblikovalskih elementov s poudarjenimi šivi, ki spominjajo na vojaško obleko, ter dodano vezenino, katera vključuje Viktorijin križec ter napis Private White V.C. Tudi armaturna plošča je sila ekskluzivna in vsebuje elemente obdelane z eloksiranim bakrom, Cottenham House silhueto tovarne Private White V.C za nekaj zgodovinskega pridiha.

Poleg natančno izdelanega vozila bo lastnik pravzaprav unikatnega vozila prejel še kolekcijo oblačil po meri podjetja Private White V.C., kar bo dodatno povečalo ekskluzivnost celotnega sodelovanja. Kot ste verjetno uganili, je avtomobil že prodan in sicer v Bentley salonu v Manchestru, angleškem mestu kjer se zgoraj opisane zgodbe prepletajo.

Blaž Likovič
foto: Bentley

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button