AvtomobilizemNovice

Porsche se leta 2023 vrača v Le Mans

Prihajajoči Porschejev hibridni LMDh dirkalnik se pripravlja na ponovno dominanco v vztrajnostnih dirkah.

Letošnji prazniki bodo za ljubitelje Porsche motošporta izredno veseli. Uradno so namreč objavili vrnitev v kraljevi razred vztrajnostnih dirk, razkrili so tudi prve obrise novega lahkotnega hibridnega dirkalnika.

LMDh kategorija bo začela veljati leta 2021, z enakim dirkalnikom pa se bodo lahko udeležili dirk prvenstva WEC in severno ameriške serije IMSA. Nova kategorija bo omogočala hkraten boj za zmago s hibridnim sistemom v Le Mansu, Daytoni in Sebringu. LMDh dirkalniki bodo zasnovani na nadgrajeni platformi LMP2 dirkalnika, hibridni sklop in elektronika bosta standardizirana. Bolidi bodo tehtali okoli ene tone in proizvedi do 680 konjev.

Porschejeva vrnitev v elitni razred vztrajnostnih dirk je izrednega pomena, prav tako za samo 24-urno preizkušnjo v Le Mansu, kjer ostajajo najuspešnejši z 19 skupnimi zmagami. Odlično so se odrezali tudi na mnogih dirkah v ZDA. S prihajajočim LMDh avtomobilom bodo lahko nadaljevali uspešno tradicijo, obenem pa zadržali stroške v mejah razuma. Med drugim so nastop v novem razredu potrdili še Toyota, SCG in ByKolles, ki bodo motorja zagnali že jeseni 2021, Peugeot leto kasneje, potem v letu 2023 sledi še prihod Porscheja ter morda Aston Martina.

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button