AvtomobilizemNovice

Porsche Sally Carrera s filmskih platen na cesto

Sodelovanje Porscheja in Pixarja je obrodilo edinstveno Sally Carrera z dobrodelno noto.

Se morda spomnite animiranega filma Cars (Avtomobili), kjer je pomembno vlogo junakinje odigrala Sally Carrera? Priljubljen karakter je navdušil marsikoga, Porsche pa se je odločil izdelati resnično Sally na štirih kolesih, ki bo kmalu na dražbi iskala novega lastnika.

Za izdelavo čudovite realizacije filmskega lika so zaslužni pri Porschejevem oddelku Exclusive Manufaktur in filmski studio Pixar. Edinstvenem projektu so namenili prikladno ime Sally Carrera Special Edition, saj zelo natančno upodablja štirikolesno junakinjo iz filma Cars. Za razliko od »originala«, je projekt zasnovan na najnovejši 992 generaciji modela 911 in ne na 996.2, a za osnovo so vseeno uporabili Carrero, čeprav nekoliko bolj nabrušeno GTS, katero poganja 3-litrski prisilno polnjen šestvaljnik s 480 KM, v kombinaciji z ročnim menjalnikom.

Carrero GTS so nato obogatili z mnogimi unikatnimi dotiki, kot je seveda enkratna modra karoserijska barva »Sally Blue«, ki se prenaša tudi na vse plastične okrasne površine zunanjosti in notranjosti. Slednjo so izdatno polepšali s sedeži oblečenimi v klasičen karirast vzorec, dodali kontrastne modre šive in razne podrobnosti, kot je napis »Kachow« na izbirnem gumbu voznih profilov – najbolj značilen rek glavnega junaka Strele McQueen.

Če se pri zunanjosti niso mogli zgledovati po filmskem liku, se na zunaj poleg modrine pohvali še z unikatnimi platišči, izdelanimi povsem na novo, saj v aktualnem naboru nimajo podobnega dizajna. Res, da spominjajo na stari model Turbo, a so z dimenzijami 20- in 21-palcev bistveno večja. Srečni kupec bo prejel še dodaten set platišč na stojalu in obeležilno ročno uro Porsche Design. Sally Carrera bo 20. avgusta v privatno last odšla z dražbo avkcijske hiše RM Sotheby’s, celoten izkupiček bodo podarili dobrodelnima organizacijama Girls Inc. in USA for UNHCR.

Žiga Kolman
foto: Porsche

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button