AvtomobilizemNovice

Porsche 911 Targa v barvah nemške policije

TechArt predstavlja novo predelavo v klopu iniciative Tune it! Safe!

Nemški predelovalec Porschejev predstavlja letošnjo umetnino v sklopu iniciative Tune it! Safe!, ki promovira varne modifikacije vozil. Vsakoletni boj proti nezakonitim predelavam pod okriljem nemškega ministrstva za transport, s podporo združenja avtomobilskih predelovalcev in raznih sponzorjev, so prvič zagnali že leta 2005, od takrat smo začeli videvati zanimive policijske kreacije.

Lansko leto nas je razveselil BMW serije 8 izpod rok mojstrov pri AC Schnitzer, letos pa so baklo predali TechArtu, predelovalcu Porschejev. Najnovejšo 992 generacijo legendarnega modela 911 Targa, so odeli v barve nemške policije in med drugim seveda poskrbeli še za mnoge druge modifikacije.

Mednje spadajo aerodinamični dodatki karoserije, ki so precej blagi in ne posegajo močno v sam videz avtomobila, sta pa najbolj opazna zakrilce na dnu  sprednjega odbijača ter manjši zadnji spojler. Pod površjem skrivajoč novo vzmetenje za 40 mm zniža podvozje, platišča Formula V pa so oblikovali in izdelali pod domačo streho.

Vse dodane komponente so homologirane in odobrene s strani uradnih ustanov, kot tudi dodobra preizkušene, za ustrezno skladnost s Tune it! Safe! programom. Kaj je TechArt storil s pogonskim sklopom ni znano, a radi bi verjeli, da so šestvaljnem bokserju namenili vsaj novo nadzorno enoto za povečanje zmogljivosti za 60 konjev. Kakorkoli, za nameček so svoj pečat pustili še v notranjosti, z novim volanskim obročem in svežim karirastim vzorcem na sredinskem naslonu ter naslonih vrat.

Žiga Kolman
foto: TechArt

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button