AvtomobilizemNovice

Porsche 911 Sport Classic se je vrnil

Predstavlja se še drugi model zgodovinsko obarvane serije Heritage Design.

V veličastne slogu se vrača Porsche 911 Sport Classic, z legendarnim »ducktail« zadnjim krilcem, 550 konjskimi močmi in fantastičnim sedemstopenjskim ročnim menjalnikom. Omejeno serijo nove 992 generacije 911 je navdahnil originalni model in velecenjena Carrera 2.7 RS.

Prvič je Porsche ljubitelje klasikov navdušil leta 2009, ko so razkrili tako rekoč prvega Sport Classic, zasnovanega na tedanji 997 generaciji 911, novi sledi zelo podobni temi. Gre za omejeno serijo 1.250 primerkov, katerih cena, vsaj v domači Nemčiji, bo znašala najmanj 272 tisoč evrov.

Kaj torej prinaša astronomski znesek? Na oblikovnem področju se pohvali s klasičnim »ducktail« zadnjim spojlerjem, streho z dvema rahlima izboklinama in Fuchs navdahnjenimi platišči, ki sicer niso tako zvesta originalni obliki kot Sport Classic iz 2009. Celoten avtomobil je zasnovan na modelu 992 Turbo, s 50 mm širšo karoserijo kot standardna Carrera, vse skupaj pa je oblečeno v ekskluzivno Sport sivo kovinsko barvo v duhu prvih Porschejev 356 in okrašeno z retro črtami.

Poglaviten sestavni del osebnosti novega Sport Classic se nahaja v zadku. Govorimo seveda o 3,7-litrskem šestvaljnem twin-turbo bokser motorju, ki ustvari zavidljivih 550 konjskih moči, kar se preko sedemstopenjskega ročnega menjalnika prenaša le na zadnji kolesni par. S takšno kombinacijo pogona, je Sport Classic postal trenutno najmočnejši 911 z ročnim menjalnikom.

Porsche bo posebno serijo izdatno obogatil z unikatnim izpušnim sistemom, PASM elektronsko nastavljivimi blažilniki in športnim podvozjem, ki za 10 mm zniža oddaljenost od tal. Zanimivosti se nadaljujejo še v notranjosti, kamor se je vrnil legendaren Pepita karirast vzorec (vrata in sedeži), v kombinaciji z usnjem v barvi konjaka. Armaturno ploščo dodatno popestri naraven lesen element.

Najboljšo informacijo smo prihranili za konec, namreč Porsche je vzporedno s premiero novega Sport Classic razkril, da gre v primeru tega modela za drugi izmed štirih načrtovanih Heritage Design vozil. Prvi je bil fantastično zasnovan 911 Targa 4S Heritage Design Edition iz leta 2020, kar sledi, nas bo brez dvoma navdušilo.

Žiga Kolman
foto: Porsche

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button