AvtomobilizemNovice

Porsche 911 Carrera T: pristen užitek za volanom

Pristna uživaška Carrera T se vrača z novo generacijo Porscheja 911.

Vsi ljubitelji preprostega užitka za volanom, ki ne želijo sprazniti denarnice za polnovredni GT model, si lahko omislijo nove 911 Carrera T. Ta sledi smernicam predhodnika, z začinjeno dinamiko, lahkotno tematiko, znižanim vzmetenjem in šestvaljnim bokserjem v zadku.

Za pogon morda najbolj poželjive Carrere skrbi izurjen 3-litrski šestvaljnik z dvema turbopuhaloma, ki ustvari prijetnih 283 kW (385 KM) in 450 Nm navora, kar se prenaša izključno na zadnji kolesni par. Stotica se odvije v 4,5 sekundah, najvišja hitrost znaša 291 km/h. Kot poprej, Carrera T na prvo mesto postavlja vključenost voznika pred neposredno hitrostjo, zato je standardno nameščen menjalnik sedemstopnjski ročni menjalnik, ki odlično sodeluje z diferencialom z delno zaporo in vektoringom navora.

Standardno sta na krovu tudi Sport Chrono paket in PASM športno vzmetenje, zaradi katerega je podvozje dodatnih 10 mm nižje, opcijsko štirikolesno krmiljenje pa koristi pri lažjem manevriranju pri nizki hitrosti in stabilnosti pri hitrostnih podvigih. Titansko siva 20- in 21-plačna platišča so unikatna za model T, hkrati se pohvali z lažjim akumulatorjem, tanjšimi stekli in zmanjšano količino zvočne izolacije. Skupaj z odstranitvijo zadnje klopi so privarčevali 35 kilogramov v primerjave v klasično Carrero.

Za več športnega pridiha bodo v notranjosti poskrbeli GT volan in školjkasta Sport Plus sedeža, za zvočno spremljavo pa manj zadušen izpušni sistem. Vizualno bomo model T od povprečja ločili po temno sivih zunanjih ogledalih, nalepka na vratih, posebnih emblemih in črno obarvanih izpušnih ceveh. Podobna tematika se nadaljuje v notranjosti z matiranimi in črnimi okrasnimi površinami ter opcijskimi kontrastnimi šivi oblazinjenja. Izbira dodatne opreme seveda ostaja zelo bogata, kar za seboj potegne izdaten poskok cene. Ta je sicer brez dodatkov v domači Nemčiji postavljena pri 123 tisočakih – 10 tisoč evrov več od osnovne Carrere.

Žiga Kolman
foto: Porsche

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button