AvtomobilizemNovice

Porsche 911 Carrera GTS Cabriolet America: Patriotsko obarvana posebna izdaja

Modro, belo in rdeče okrašeni 911 GTS se poklanja 70. obletnici 356 America Roadster.

Ljubitelje Porschejev iz združenih držav, bodo pri nemški znamki s koncem leta razveselili z omejeno izdajo 911, v čast 70. obletnici originalnega 356 America Roadster, v zameno za 178 tisoč evrov.

Porsche ponovno navdušuje avtomobilske navdušence, z unikatno serijo 911 Carrera GTS Cabriolet, odeto v čudovito barvno kombinacijo, za katero se skriva bolj žalostna novica. Kombinacija modre, bele in rdeče ter ime America edition, pomenijo ekskluzivno dostopnost le peščici srečnim severnoameriškim kupcem. Nova omejena izdaja se navezuje na prav tako posebnega Porscheja 356 America Roadster, ki je tja prispel pred 70. leti in na 964 America Roadster iz leta 1992.

Za osnovo so izbrali Carrero GTS kabriolet, ki jo poganja standardni 3-litrski prisilno polnjen šestvaljni bokser z 480 KM in 570 Nm navora, povezan izključno s sedemstopenjskim ročnim menjalnikom ter zadnjim kolesnim parom. K boljši dinamiki bodo prispevali adaptivni blažilniki, Sport Chrono paket, za prijetno zvočno kuliso pa bo poskrbel športni izpušni sistem. Vse skupaj bo mogoče okrepiti še z dodatkom krmiljenja zadnjih koles in keramičnimi zavorami.

Največja posebnost America edition tiči v samem videzu, za katerega so zaslužni mojstri pri oddelku Porsche Exclusive Manufaktur. Karoserija z brezčasnimi linijami je odeta v azurno modro barvo v slogu originalnega America Roadster, bela RS Spyder Design platišča krasijo rdeče obarvane obrobe, enaka barvna kombinacija so izbrali tudi za stanske okrasne črte. Patriotska tematika se nadaljuje v razkošni notranjosti, oblečeni v črno usnje z barvitimi šivi.

Žiga Kolman
foto: Porsche

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button