AvtomobilizemNovice

Pomlajeni Range Rover Evoque navdušuje

Evoque je prejel nujno tehnološko posodobitev.

Land Rover je osvežil drugo generacijo uspešnega vstopnega Range Roverja, kar je bilo po petih letih na trgu že kar nujno, saj ga je mlajša konkurenca počasi prehitevala. Preden se poslovi in nastopi tretja, zelo verjetno električna generacija, so mu namenili nekaj oblikovnih popravkov in najpomembneje sodobnejšo tehnologijo. Naročila za prenovljenega Evoque že sprejemajo, cena pa bo približno 5 tisočakov višja kot prej.

Na zunaj bomo pomlajenega Evoque težko ločili od prejšnje različice, saj so spremenili le sprednjo masko in namestili malenkost ožjo osvetlitev na obeh koncih. Sprednji del tako stopa v korak z ostalimi novejšimi člani družine Range Rover, k čemur pripomore tudi moderna matrična tehnologija LED žarometov, s sposobnostjo samodejnega prilagajanja snopa svetlobe, da ne moti nasproti vozečih. Kupci bodo lahko izbrali tri nove karoserijske barve in osveženo oblikovana platišča vse do premera 21 palcev.

Kot že rečeno, se je glavnica sprememb zgodila v notranjosti, kjer je osrednja točka novi 11,4-palčni ukrivljeni informacijski zaslon na dotik, z aktualnim Pivi Pro operacijskim sistemom, ki podpira glasovnega asistenta Amazon Alexa in je brezžično povezljiv s storitvama Apple CarPlay ter Android Auto. Kot slabo lastnost novega zaslona lahko štejemo selitev vseh funkcij na sistem, tudi klimatsko napravo in številne bližnjice, praktično je edini fizični gumb izbirnik smeri vožnje na sredinski konzoli. Modernizirano minimalistično notranjost povezujejo materiali boljše kakovosti, ki naj bi dosegala enak standard kot pri dražjih sorodnikih. V ponudbo so dali trajnostne alternative usnja, čeprav je klasika še vedno na izbiro.

Pod pokrovom motorja ostajajo trije pogonski sklopi, dva blaga hibrida in priključni hibrid na vrhu ponudbe, vsi so opremljeni s štirikolesnim pogonom ter samodejnim menjalnikom. Vstopnico predstavlja dizelski D200 z 200 KM, sledi bencinski P250 z 250 KM, največ upanja glede na trend elektrifikacije polagajo na priključno-hibridnega P300e. Ta po prenovi premore učinkovitejšo baterijo s kapaciteto 14,9 kWh in elektromotor z močjo 80 kWh. Sistemska zmogljivost 309 KM omogoča pospešek do stotice v 6,4 sekundah, boljša kemija baterije pa do 62 kilometrov električne avtonomije. Preko standardnega hitrega priklopa bo polnjenje trajalo le 30 minut, izmenični priklop z mojo 7 kWh pa za enako opravilo potrebuje dve uri.

Žiga Kolman
foto: Land Rover

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button