AvtomobilizemNovice

Pomlajena Toyota Corolla

Prenova je Toyoti Corolli prinesla osveženo podobo in izpiljeno hibridno tehnologijo.

Eden izmed globalno najbolj uspešnih avtomobilov vseh časov, vstopa v zadnjo fazo aktualne modelne življenjske dobe z osveženim videzom in novejšo tehnologijo. Japonski velikan je že 12. generacijo Corolle predstavil leta 2018, sedaj predstavljajo prenovljeno obliko kombilimuzine, limuzine in karavanskega Touring Sports, s hibridno tehniko Priusa in večjo zmogljivostjo.

Tako imenovani samopolnilni hibridni pogonski sklop je na voljo v dveh podobah. Z 1,8- ali 2-litrskim bencinskim motorjem, oba sta pridobila na moči, saj šibkejši sedaj premore 104 kW (140 KM), močnejši sklop pa 146 kW (196 KM). Še vedno ostajata povezana z brezkončnim CVT menjalnikom in sprednjim kolesnim parom. 2-litrski model lahko stotico doseže v prijetnih 7,5 sekundah in v okolje izpusti le 107 g/km ogljikovega dioksida.

Obenem pri Toyoti sporočajo, da so prilagodili kalibracijo stopalke za plin in omilili zvok motorja pri agresivnem pospeševanju, kar bo poskrbelo za prijetnejšo vozno izkušnjo. Poleg izboljšav pod kožo, se Corolla ponaša s pomlajeno zunanjo podobo, z novim vzorcem sprednje maske, parom dvojnih LED žarometov in preoblikovanimi kompleti platišč. Za nameček so namešali nekaj novih karoserijskih barv.

Vstop v notranjost razkrije nove okrasne elemente, svežo grafično zasnovo programske opreme in nenazadnje večji 10,5-palčni osrednji zaslon na dotik, sedaj podprt z glasovnim asistentom. Pred voznikom ostajajo 12,3-palčni digitalni merilniki, vendar z dodatkom štirih različnih vizualnih programov – Casual, Smart, Sport in Tough.

Na krovu je med drugim še več varnostne opreme v obliki T-Mate paketa, ki prinaša sistem nadzora mrtvega kota, varovanje pred odpiranjem vrat v prometu in opozorilnik za pregled zadnjih sedežev. Celoten sistem bo mogoče v prihodnje, zaradi pridobljene podpore »over-the-air« posodobitev, konstantno nadgrajevati. Vrh ponudbe opreme bo ostal v rokah paketa GR Sport, z 18-palčnimi športnimi platišči, unikatnima odbijačema, objemajočimi sedeži in obveznimi GR logotipi.

Prenovljena Toyota Corolla bo evropskim kupcem v obliki kombilimuzine, limuzine in karavana na voljo v prvih mesecih prihodnjega leta.

Žiga Kolman
foto: Toyota

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button