AvtomobilizemNovice

Pomlajena Mazdina malčica

Druga prenova Mazde 2 prinaša dinamičen videz in blago-hibridno tehnologijo motorjev.

Mazda je v sodelovanju s Toyoto v ponudbo dodala hibridno gnani model 2, praktično preoblečenega Yarisa, vzporedno še vedno prodajajo istoimenskega malčka s klasičnimi motorji. Da bi ohranili konkurenčnost, so slednjemu namenili že drugo osvežitev.

Trenutna generacija Mazde 2 je prispela leta 2014, zato je konstantno posodabljanje ključno za ohranjanje stika z mlajšimi tekmeci, kot sta Ford Fiesta in Hyundai i20. Na oblikovnem področju pomladitev prinaša novo sprednjo masko povezano z žarometoma, več kontrastnih zunanjih elementov in sveža oblikovanja platišč. V kabini so za popestritev dodali več barvitih površin, nov je tudi informacijski sistem z brezžično povezljivima storitvama Apple CarPlay in Android Auto. Med standardno opremo prištejemo klimatsko napravo in tempomat.

Pod pokrovom motorja bo še naprej brnel 1,5-litrski bencinar s 75, 90 ali 115 KM, v povezavi s šeststopenjskim ročnim ali šeststopenjskim samodejnim menjalnikom. Vse različice z ročnim menjalnikom, z izjemo najšibkejšega motorja, so obogatene z M hybrid blago-hibridnim sistemom in nosijo oznako e-Skyactiv G. Preurejena ponudba opreme se začne z izdajo Centre-Line s 15-palčnimi litimi platišči, stopničko višje predstavlja Exclusive-Line s 16-palčnimi platišči. Paketa Homura in Homura AKA se pohvalita s dinamičnim videzom s črnimi dodatki, usklajenimi 16-palčnimi platišči in črno masko. Notranjosti so namenili rdeče okrasne površine, Homura Aka pa je dodatno opremljena z delno usnjenim oblazinjenjem in ogrevanim volanskim obročem. Na slovenskem trgu je potrebno za aktualni model Mazde 2 odšteti dobrih 15 tisočakov, prenovljeni model bo zaradi bogatejše opreme verjetno malenkost dražji.

Žiga Kolman
foto: Mazda

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button