AvtomobilizemNovice

Pomladna prenova Nissana Qashqai

Več dinamičnega sloga in sodobnejša tehnologija.

Nissan Qashqai tretje generacije, skorajšen pionir v segmentu križancev, je v zadnjih treh letih na stari celini prepričal več kot 350 tisoč kupcev, s čimer je ohranil vodioni položaj v svoji kategoriji. Da bi lahko obdržal svoj pomemben status, so mu Nissanovi inženirji in oblikovalci namenilo bistveno estetsko ter tehnološko prenovo.

Če se najprej dotaknemo zunanje podobe, le ta po prenovi navdušuje s spremenjeno sprednjo masko, navdihnjeno s starodavnimi japonskimi oklepnimi lestvicami, posodobljena LED žarometa s prilagodljivimi moduli dolgega snopa svetlobe, preurejene zadnje luči ter novo oblikovanje odbijačev na obeh koncih. Dodani so novi stili 18-, 19- in 20-palčnih platišč in tri sveže karoserijske barve, skupaj z uvedbo športno obarvane različice N-Design pa je vizualna privlačnost Qashqaija še večja.

V notranjosti se Qashqai ponaša z osveženim okoljem s poudarki v alkantari, vzorčastimi materiali in posodobljenimi prevlekami sedežev v različnih stopnjah opreme. Za popestritev in boljši občutek v kabini poskrbi ambientna osvetlitev, zlasti v razredih N-Connecta in N-Design. Tehnološki napredek vključuje pomembno nadgradnjo sistema Around View Monitor (AVM), ki ponuja funkcijo tridimenzionalnega pogleda, nevidni pogled na pokrov motorja in funkcijo spomina parkirnega mesta. Voznikovi digitalni merilniki imajo zdaj spremenljive načine prikaza, vključno z minimalnim načinom za zmanjšanje motenj, osrednji 12,3-plačni zaslon na dotik pa je brezžično vovezljiv s storitvama Apple CarPlay in Android Auto.

Qashqai je prvo vozilo v Nissanovi evropski ponudbi, ki v svoj infozabavni sistem vpeljuje Googlove avtomobilske storitve, ki omogočajo dostop do njihovih zemljevidov, glasovnega asistenta in različnih aplikacij. Storitve Nissan Connected Services in integracija Amazon Alexe voznikom nudijo dodatno udobje med vožnjo. Izboljšave naprednih sistemov za pomoč vozniku pomenijo izboljšane lastnosti samodejnega zaviranja v sili, aktiviranje sistema za ohranjanje voznega pasu v sili ob speljevanju in nadgrajeno inteligentno pomoč pri visoki hitrosti. Uvedba načina po meri za pomoč vozniku omogoča prilagoditev ravni posredovanja različnih asistenčnih tehnologij.

Za pogon še naprej skrbi inovativen sklop e-POWER, predstavljen leta 2022, ki ponuja edinstveno vozno izkušnjo, saj nudi občutek vožnje električnega vozila, brez skrbi po polnjenju baterije. Kolesi namreč žene elektromotor s 140 kW, trivaljni bencinski motor pa brez povezave z menjalnikom ali kolesi, skrbi za proizvajanje energije, ki se shranjuje v kompaktni bateriji s kapaciteto 1,8 kWh ali jo podaja neposredno elektromotorju. Ta inovativni sistem zagotavlja takojšen navor in brezhibno vozno izkušnjo vožnje za vse, ki še niso pripravljeni presedlati na 100-odstotono elektriko.

Od začetka prodaje leta 2022 je bilo v Evropi prodanih več kot 100 tisoč vozil opremljenih s sistemom e-POWER, kar kaže na veliko zadovoljstvo strank z občutkom vožnje električnega pogona. Posodobljeni Nissan Qashqai združuje osveženo estetiko, napredno tehnologijo in inovativne možnosti pogonskih sklopov ter tako ohranja svoj položaj pionirja in postavlja visoka merila v natrpanem segmentu srednje velikih križancev.

Žiga Kolman
foto: Nissan

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button