AvtomobilizemNovice

Pomladitev najbolj strupenega Mercedesa GLA

Več stila in tehnologije, vendar enaka zmogljivost za Mercedesa-AMG GLA 45 S 4Matic+.

Mercedes-AMG predstavlja vrsto posodobitev za nabrušenega kompaktnega SUV-ja GLA 45 S 4MATIC+, ki v novo modelno leto vstopa s pomlajeno podobo tako zunanjosti, kot notranjosti in povečano uporabnostjo. Kljub vsemu pod pokrovom ohranja visoko zmogljiv štirivaljnik, ki ga do stotice požene v samo 4,3 sekunde.

Nadgrajeni AMG GLA 45 S se na zunaj ponaša z novo oblikovanim sprednjim odbijačem in ponosno prikazuje logotip znamke iz Affalterbacha na maski motorja. Osvetlitev je sedaj v LED tehniki z izrazitim svetlobnim podpisom žarometov in zadnjih luči, z možnostjo dokupa Multibeam tehnologije. Prej črno obarvani podaljški kolesnih lokov se zdaj ujemajo z barvo karoserije, kar prispeva k elegantnejši podobi. Med serijsko opremo spadajo 20-palčna platišča (na voljo so tudi 21-palčna) in markantne rdeče zavorne čeljusti, zadek se ponaša z dvojnimi okroglimi izpušnimi cevmi ter krilcem na strehi, kar ga odlikuje kot najmočnejšo različico linije GLA.

V kabini najdemo najnovejšo generacijo volana AMG Performance, z osvetljenimi tipkami in intuitivnim vmesnikom za upravljanje bistvenih voznih funkcij. Izboljšan je tudi info-zabavni sistem MBUX, ki ponuja zaslon posodobljeno zasnovo, unikatne AMG grafike in razširjeno zbirko funkcij. Integracija pametnih telefonov prek storitev Apple CarPlay in Android Auto poteka brezžično, za večjo hitrost polnjenja skrbita nov USB in USB-C priklop. Za vizualno in komfortno posodobitev notranjosti bodo poskrbeli sveži materiali, kot sta umetno usnje Artico in mikrotkanina Microcut v novih barvah ter elementi iz lipovega lesa z odprtimi porami.

Pod motornim pokrovom GLA 45 S 4MATIC+ tiči preizkušen prisilno polnjen 2-litrski štirivaljni bencinski motor z močjo 421 KM, ki kompaktnemu SUV-ju poleg sunkovitega pospeševanja omogoča najvišjo hitrost 270 km/h. Osemstopenjski samodejni menjalnik AMG Speedshift DCT z dvojno sklopko zagotavlja bliskovito pretikanje prestav, za večjo dinamiko sta zadolžena prilagojen vozni program Race in seveda štirikolesni pogon 4Matic+ z nadzorom navora, ki omogoča selektivno razporeditev moči na zadnji kolesi.

Žiga Kolman
foto: Mercedes-Benz

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button