AvtomobilizemNovice

Hyundai i20 sveže v letošnjo pomlad

Mestnež i20 je doživel medživljenjsko prenovo, ki ga bo ohranila konkurenčnega.

Mali mestni avtomobili počasi tonejo v pozabo ali pa se spreminjajo v električne križance, a pri Hyudaiju kljub umiku nekaterih konkurentov še vedno verjamejo v njihov pomen, na kar nakazuje prenova modela i20. Z osveženim športno-elegantnim videzom in sodobno tehnologijo ostaja vodilni v svojem segmentu.

Pomladanska prenova Hyundaija i20 je prinesla oblikovno popestritev z novo sprednjo masko, logotipom premaknjenim na vrh odbijača, športno noto poudarjata dve izraziti zračni reži ob straneh, prav tako je spremenjen spodnji del s tanjšo rešetko, za zaključek poskrbita LED žarometa v slogu športnega paketa N Line. Prenovljeni i20 sedi na novih setih 16- ali 17-palčnih platišč, zadaj ga krasita osvetlitev v obliki črke Z in preurejen odbijač z izrazitejšim difuzorjem, barvna paleta pa je bogatejša za tri karoserijske barve – Lucid Lime Metallic, Lumen Grey Pearl in Meta Blue Pearl.

Nova živahna barva limete se lahko nadaljuje v notranjosti, kjer bo popestrila ambient potnikov. Enak paket prinaša športen vzorec na sedežih, kontrastne šive in različne športne poudarke na armaturni plošči. Posodobljeni i20 ohranja bogato tehnološko zasedbo z aktualnimi funkcijami povezljivosti. Standardna oprema zdaj vključuje 4,2-palčni zaslon med merilniki, USB-C priklop, drugo generacijo eCell povezave in spletno posodabljanje navigacije. Kupci se lahko odločijo svojega i20 nadgraditi z 10,25-palčnimi digitalnimi merilniki, 10,25-palčnim osrednjim informacijskim zaslonom na dotik s podporo storitev Apple CarPlay in Android Auto, brezžično polnilnico, najnovejšimi funkcijami storitve Bluelink, ambientalno osvetlitvijo ter Bose ozvočenjem.

Pod pokrovom motorja ni prišlo do sprememb, za pogon bo še naprej skrbel litrski T-GDi bencinar z 48-voltno blago-hibridno podporo, na voljo v konfiguraciji s 74 kW (100 KM) ali 88 kW (120 KM) in v kombinaciji z inteligentnim šeststopenjskim ročnim ali sedemstopenjskim dvosklopčnim samodejnim menjalnikom. Koliko bo potrebno odšteti za prenovljenega Hyundai i20 ni znano, aktualni model z opremo Life se pri nas trenutno ceni na najmanj 17.100 evrov.

Žiga Kolman
foto: Hyundai

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button