AvtomobilizemNovice

Pomlad za ameriškega Volkswagna Atlas

Volkswagnova prodajna aduta ameriškega trga nastopata z močno osveženo podobo.

Volkswagen je na avtomobilskem salonu v Chicagu predstavil osvežena modela Atlas in Atlas Cross Sport. Osveženi sedem- in petsedežnik ponujata izboljšano tehnologijo, modernejšo notranjost in živahnejši pogonski sklop. Atlas je bil prvi sodobni Volkswagen ustvarjen posebej za ameriške kupce in je od svojega prvenca pomemben igralec onkraj Atlantika. Osvežena modela Atlas in Atlas Cross Sport uporabljata enako osnovo kot odhajajoča modela, vendar z močno spremenjeno podobo.

Osvežitev zunanjosti prinaša novo obliko sprednjega dela in večje razlikovanje med dvema različicama Atlasa. Prepoznali ju bomo po novi široki maski s kromiranimimi obrobami, ki se zliva s prilagodljivima LED žarometoma. Pri višjih stopnjah opreme žarometa obkroža dnevni svetilni trak, vzdolžno raztezajoč čez celotno masko. Sprednji odbijač ima tudi rahlo preurejene dovode zraka, Atlas Cross Sport pa ima okrasne površine v bleščeči črnini. Na zadku so obema modeloma namenili večji spojler, ki vizualno podaljša strešno linijo vozil in podarja športno noto. Zadek nadaljuje svetlobni podpis sprednjega dela z vzdolžno osvetlitvijo združeno z Volkswagnovim logotipom. Cross Sport se pohvali še z agresivnejšim zadnji difuzor kot prejšnja generacija. Nova Atlasa sedita na svežih platiščih dimenzij od 18- do 21-palcev.

V celotnem vozilu so uporabljeni kakovostnejši materiali, vključno z mehko usnjeno oblogo armaturne plošče in sredinske konzole, za dodatno popestritev poskrbi ambientalna osvetlitev s 30 barvnimi možnostmi. Modeli najvišjega razreda imajo sedeže iz prešitega usnja z rombastim vzorcem. Razširjena oprema sedaj vključuje ogrevan volan, hlajene sedeže in po višini nastavljiv sovoznikov sedež samodejno klimatsko napravo Climatronic in glasovno upravljanje. Pod preoblikovano sredinsko konzolo so vstavili praktičen shranjevalni prostor.

Izboljšano tehnologijo s poudarkom na povezanosti bosta zastopala 12-palčni osrednji informacijski zaslon in 10,25-palčni digitalni merilniki Digital Cockpit Pro, za najmodernejšim operacijskim sistemom. Standardna je brezžična funkcija App-Connect, vključenih je tudi šest USB-C priključkov s hitrim 45-vatnim polnjenjem. Varnostno plat zastopa serijski pripomoček IQ.Drive s delno avtonomno vožnjo, ki lahko ohranja smer vožnje in opozarja na nepričakovane ovire na cesti, hkrati sodeluje s projicirnim zaslonom ter aktivnim tempomatom.

Za pogon prenovljenega Atlasa bo po novem skrbel izključno štirivaljni turbobencinski motor z 269 KM in 370 Nm navora. Novi motor nadomešča šestvaljno enoto VR6 in prinaša večji navor, na voljo v širšem območju vrtljajev, kar izboljša vozne lastnosti, pospeševanje ter porabo goriva. Standardna ostajata osemstopenjski samodejni menjalnik in pogon na sprednji kolesi, z doplačilom lahko kupci dodajo štirikolesni pogon 4Motion.

Žiga Kolman
foto: Volkswagen

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button