AvtomobilizemNovice

Poleg Volva XC60, z novim Google informacijskim sistemom še S90 in V90

Volvov hišni informacijski sistem Sensus počasi odstopa mesto Androidu.

Volvo postopoma širi vgradnjo informacijskega sistema razvitega s pomočjo Googla v svoje obstoječe modele. Trenutno so za modelno leto 2022 na vrsti trije, prenovljeni XC60, S90 in V90. Vsi se bodo pohvalili z odlično podporo Google Maps in Google asistentom, brez potrebe po povezovanju s pametnim telefonom.

Nova programska vsebina je pri Volvu premiero doživela z električnim XC40 Recharge, sedaj se skupaj z novim digitalnim paketom storitev širi po prodajni paleti. Nadgradnja lastnikom omogoča enostaven dostop do Googlovih storitev in Volvo aplikacije za mobilne telefone, kot tudi dostop do različni spletnih funkcij. Od začetka bo paket Volvo Digital Services ostal aktiven štiri leta, nato se bodo lastniki odločili za plačljivo nadaljevanje naročnine.

Ker gre le za Volvo, je velika prednost novega informacijskega sistema tudi iz vidika varnosti. Širše izvajanje funkcij z glasovnim upravljanjem – nastavljanje klimatske naprave, izbira glasbe in pošiljanje sporočil – bo poskrbelo za večjo osredotočenost voznika na vožnjo. Skladno s tematiko varnosti je Volvo pri vseh omenjenih modelih izboljšal asistenčno tehnologijo, z novimi kamerami ter radarskimi in ultrazvočnimi senzorji. Avtomobili bodo zaznavali več nevarnosti in hitreje reagirali v ključnih situacijah.

Takšen način uporabe programske vsebine izdelane izven matičnega podjetja je v avtomobilskem svetu precej redek, večina proizvajalcev razvija lastne sisteme, saj nameravajo svoje storitve prodajati drugim. Pri Volvu je miselnost popolnoma drugačna, namesto da se osredotočajo na razvoj in finančni vložek v informacijske sisteme, bodo to nalogo prepustili Googlu, medtem ko se bodo samo posvetili elektrifikaciji ter Care by Volvo storitvi.

Žiga Kolman
foto: Volvo

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button