AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Po novega Lamboghinija kar s kriptovalutami

Ameriški trgovec z italijanskimi bikci po novem sprejema tudi plačila s kriptovalutami.

Nobeno naključje ni, da je v času najbolj divje rasti vrednosti Bitcoina v zgodovini, kalifornijski trgovec Lamborghini Newport Beach objavil začetek sprejemanja plačil v kritpovalutah, čeprav jih bodo morale stranke predhodno povprašati, katere valute so sprejemljive – nekako podan je sprejem Bitcoina in verjetno še nekaterih ostalih, glede na tržno vrednost.

Ni prvič, da bi lahko nekdo svojega novega konjička kupil s kriptovalutami. Pravzaprav tudi ni prvič za dotičnega trgovca, saj je leta 2013 pri njih stranka z Bitcoini plačala nakup Tesle Model S. So pa prvikrat javno preko socialnih omrežij reklamirali novo plačilno metodo. Torej, če se valjate v Bitcoinih, si lahko hitro omislite novega Huracana, Aventadorja ali Urusa.

Glede na nestanovitnost valute in dejstvo, da je celoten trg kriptovalut v zadnjih mesecih poletel v nebo, je morda boljša izbira pretvorbe Bitcoina v dolarje ali evre ter za superšporten avtomobil plačati s pravim denarjem. V nasprotnem primeru bi lahko hitro preplačali vrednost avtomobila.

Žiga Kolman
foto: Lamborghini Newport Beach

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button