AvtomobilizemNovice

Po Kodiaqu so tu še prve vesti o Superbu!

VIDEO: Čehi prilivajo olje na razgrete ljubitelje Škode.

Do uradne premiere novih generacij tako Kodiaqa kot Superba je še nekaj mesecev, vendar to Čehov ne ustavi, da nam ne bi preko zakamufliranih vozil podali vsaj nekaj osnovnih informacij o prihajajočih vozilih. Če ste spregledali pred tednom dni na kratko predstavljenega Kodiaqa, potem brž odsurfajte na povezavo TUKAJ, mi pa se bomo lotili seciranja prihajajočega Superba, kralja med družinskimi karavani.

 

Pojdimo kar po vrsti, kot to storijo v pripetem videu. Videz je seveda zakamufliran, ne glede na to, pa so izdali nekaj oblikovnih poudarkov. Novi Superb bo oblikovni zastavonoša Škode in sledi oblikovanju po vzoru tokovnic z izrazitimi potezami tako na maski kot na zadku vozila. Nova generacija bo malenkost daljša in višja (do + 10 mm) ter posledično še prostornejša. Prtljažnik po novem meri zajetnih 690 litrov oziroma 30 več kot pri aktualni seriji.

Pisalo se je leto 2001, ko je prvi sodobni Superb svetu predstavil pojem Simply Clever rešitev, in tokrat jih bo nudil kar 28. Glede ambienta so Čehi še precej skrivnostni, saj je zasnovan na povsem nov način v katerem prednjači 12,9-palčni osrednji zaslon. Ročica menjalnika se je preselila iz osrednje konzole na periferijo volanskega obroča. Med številnimi voznikovimi elektronskimi pomočniki velja omeniti nov sistem za zaznavanje kolesarjev

Pogonska paleta bo zadostila praktično vsem zahtevam. Na voljo bodo tri bencinske, dve dizelski in ena priključno hibridna opcija in prav slednja skladno s Kodiaqom nudi precej izboljšano električno avtonomijo – preko 100 km. Razpon moči znaša med 110 kW in 195 kW (150 – 265 KM), pri nekaterih različicah bo na voljo tudi štirikolesni pogon.

Več jeseni, ko bosta sočasno predstavljena tako karavan kot limuzina.

Blaž Likovič
foto: YT

Povezani članki

3 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button