AvtomobilizemNovice

Po GR Yarisu še strupeni Lexus LBX

Koncept LBX Morizo RR predstavlja poskočnega mestnega križanca.

Tokijski avtomobilski salon je postregel s številnimi zanimivostmi, med katere ne smem pozabiti prišteti koncepta LBX Morizo RR Concept, ki predstavlja zmogljivo interpretacijo Lexusovega novega kompaktnega križanca, katerga serijska izvedba je izvedljiva.

Koncept, ki je nastal na pobudo predsednika Toyota Motor Corporation Akio Toyode, znanega tudi kot Morizo, ohranja zavezanost znamke nuditi zabavno vozno izkušnjo in prefinjeno oblikovanje. Koncept LBX Morizo RR je opremljen z 1,6-litrskim trivaljnim vrstnim motorjem s turbinskim polnilnikom, izposojenim iz divje Toyote GR Yaris, ki ustvari 224 kW (305 KM) in 400 Nm navora, kar se prek osemstopenjskega samodejnega menjalnika prenaša na vsa štiri kolesa.

Poleg navitega pogonskega sklopa so skladno uredili vizualni vidik malega LBX-a in seveda podvozje ter povezane komponente, ki izpolnjujejo zahteve dodatne zmogljivosti. Razvojna ekipa se je pri izboljšanju aerodinamike zgledovala po dirkalnikih. Prilagojene podrobnosti so usklajene s temo Lexusovih in Toyotinih dirkalnikov skupine Gazoo Racing, rešetke, zavorne čeljusti in varnostne pasove pa značilno krasijo logotipi Morizo RR in rumena barva. Športni sedeži, stopalke iz zlitine ter barvne letve kolotekov in krilc prispevajo k občutku ležernega razkošja in poosebljajo vlogo avtomobila kot zanesljivega voznega partnerja.

Žiga Kolman
foto: Lexus

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button