AvtomobilizemNovice

Po Corolli tehnološka prenova tudi za Suzukija Swace

Naslovnica posodobitve je zmogljivejši hibridni pogonski sklop.

Suzuki Swace sledi smernicam Toyote Corolle, kateri so pred kratkim namenili tehnološko osvežitev. Prenova sorodnega Suzukijevega družinskega karavana prinaša izboljšano zmogljivost brez vpliva na ekonomičnost, dodatne tehnološke bonbončke in povečano oblikovno privlačnost.

Swace ohranja hibridni pogonski sklop z 1,8-litrskim bencinskim motorjem s 97 KM, v povezavi z elektromotorjem, katerega moč so s 53 kW (71 KM) povečali na 70 kW (93 KM), tako skupna sistemska zmogljivost znaša 140 KM, kar je 15 odstotkov več kot prej. Močnejši 2-litrski hibrid ostaja na voljo le pod pokrovom Corolle. Zavoljo dodatne energičnosti je pospešek do stotice skrajšan na 9,4 sekund (1,7 sekunde hitreje), poraba in izpusti pa so praktično enaki kot pred nadgradnjo.

Sprememba je doletela tudi opremo, ki je sedaj bolj bogata in standardno v paketu Motion vključuje sistem za ustavljanje v sili, zadnje luči v LED tehnologiji, sedem zračnih blazin, dvopodročno samodejno klimatsko napravo, 8-palčni informacijski zaslon na dotik, ogrevane sprednje sedeže, ogrevan volan, brezžično povezljivost naprav Apple CarPlay, vzvratno parkirno kamero, nove digitalne merilnike s tremi načini prikaza, USB-C polnilne priklope in aktivni tempomat.

Novi višji paket Ultra se pohvali s projekcijskimi LED žarometi, varovalo pri odpiranju vrat, pametno zaklepanje vrat, parkirne senzorje na obeh koncih, nadzor mrtvega kota, opozorilnik na prečni promet zadaj, ambientno osvetlitev in brezžično polnilnico mobilnih naprav. Posodobljeni Suzuki Swace bo prodajno pot začel predvidoma naslednji mesec, takrat bodo verjetno znane tudi slovenske cene, verjetno nekoliko višje od trenutnih osnovnih 26.670 evrov.

Žiga Kolman
foto: Suzuki

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button