AvtomobilizemNovice

Po Continentalu, športni paket še za Flying Spur

Bentley je športno recepturo »S«, namenil še limuzinskem Flying Spur.

Pred kratkim smo spoznali športno obarvanega Bentley Continental GT S, kateremu se z enako tematiko pridružuje še prestižna limuzina Flying Spur S, namenjena tistim, ki namesto gretja zadnjih sedežev, raje sedejo za volan svoje udobne križarke.

Za razliko od Contitntala GT S, je Flying Spur S na voljo z dvema pogonskima sklopoma. S standardnim 4-litrskim twin-turbo V8 s 550 KM in 770 Nm navora, ali s priključno-hibridnim sklopom, z 2,9-litrskim V6 s 544 KM ter 750 Nm navora. Drastičnih razlik zmogljivosti med dvema motorjema ni. V8 stotico doseže v 4 sekundah in preneha pospeševati pri 319 km/h, hibrid enako delo opravi v 4,1 sekundah ter ima najvišjo hitrost 285 km/h.

Medtem, ko pod motornim pokrovom ni novosti, jih takoj opazimo na zunanjosti, kar pomaga izstopati od običajnih modelov. Večino kromiranih zunanjih okrasnih elementov so zamenjali črni, temnejše je prevlečena osvetlitev, črna so nova 22-palčna platišča, sprednja maska in štirje zaključki izpušnih cevi. Za dodatno popestritev poskrbijo črni emblemi črke S, napis Bentley na zadnjih prtljažnih vratih pa ostaja kromiran.

Športna naravnanost Flying Spur S se nadaljuje ob vstopu v kabino, kjer bodo potnike razvajali udobni sedeži odeti v kakovostno Dinamica usnje, ki prekriva tudi ogrevan volanski obroč in ročico menjalnika. Osvetljene pragove sedaj dodatno krasil kovinska plošča z napisom »S«, ki je všit tudi v naslone sedežev in zabeležen na armaturni plošči. Za nameček so grafike informacijskega sistema in digitalnih merilnikov prenesene iz modela Speed.

Flying Spur S je z željo po boljši dinamiki že standardno opremljen s sistemom Dynamic Ride, ki razpolaga s 1.300 Nm navora in ga enakomerno pošilja na štiri konce, za zmanjšanje neželenega nagibanja v zavojih, prejel je tudi štirikolesno krmiljenje, kar bistveno pripomore pri manevriranju tako zajetnega avtomobila.

Žiga Kolman
foto: Bentley

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button