AvtomobilizemNovice

Pininfarina zagnala proizvodnjo Battiste

VIDEO: Električni hiper GT je pričel svojo serijsko pot …

Pri italijanskem butičnem izdelovalcu vozil Pininfarina so zagnali stroje proizvodnje ali bolje rečeno roke delavcev izpod katerih na koncu »traku« zapelje električni GT superšportnik Battista. Izdelali bodo največ 150 primerkov, medtem ko se dela vršijo v 2.3000 kvadratnih metrov veliki hali v Cambianu, ki velja za predmestje Torina.

Battista, ki je bila svetu razkrita v letu 2018, v tem trenutku velja za najbolj zmogljiv avtomobil razvit in sestavljen v Italiji, saj bo petičnim lastnikom zagotovila zmogljivost, ki je vozila s klasičnim pogonom ne morejo doseči, kaj šele preseči. Pogon bo namreč zmogel kar 1.400 kW in enormnih 2.340 Nm navora, kar naj bi Battisto do kilometrske stotice pognalo v manj kot dveh sekundah. Litij-ionska baterija s kapaciteto 120 kWh bo zagotavljala živež za štiri elektromotorje, pri čemer naj bi povprečna avtonomija vozila znašala 476 kilometrov.

Zanimivo dejstvo pri tem je, da so električne motorje Battiste zagotovili pri hrvačkem Rimcu, ki je pričel s sestavljanjem svojega električnega hipervozila Nevera. Pri Automobili Pininfarina so še dodali, da bodo po Battisti pričeli z razvojem naslednjih modelov, tokrat v SUV in limuzinski podobi.

Blaž Likovič
foto: 

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button