AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Pininfarina Pura Vision: ko se združita prestižni SUV in dinamični športnik

Pura Vision napoveduje nove trajnostne smernice italijanske znamke.

Pininfarina Automobili se po hiperšportni Battisti podaja v nove vode, namreč predstavljajo oblikovalski koncept futurističnega luksuznega SUV-ja imenovan Pura Vision. Napovednik nove dobo prestižnih električnih vozil, pooseblja znamkino filozofijo oblikovanja Pura in črpa navdih iz ikoničnih modelov Pininfarinine preteklosti. Skupaj z ostalimi sorodniki bo predstavljen na avtomobilskem tednu v Montereyju.

Oblikovalski koncept PURA Vision je osupljiva interpretacija električnega luksuznega uporabnega vozila ali e-LUV. Elegantna silhueta in drzna simetrija med kabino ter zadnjim delom vozila ustvarjajo dinamično identiteto. Vozilo ima ozke steklene površine in vrata brez stebričkov, ki se odpirajo navzven ter polovično navzgor, kar omogoča enostaven dostop do prefinjene kabine.

Filozofija oblikovanja modela Pura Vision izhaja iz Pininfarininega brezčasnega pristopa k lepoti in združuje klasične poteze z izvrstnimi detajli. Gre za nekakšen poklon modelu Cisitalia iz leta 1947, prvemu vozilu v zbirki Muzeja moderne umetnosti v New Yorku. Zunanjost Pura Vision odlikujejo prepoznaven obraz s skritimi žarometi z inovativno tehnologijo osvetlitve iz nanovlaken L.E.S.S., karoserija v sijajni barvi Bianco Sestriere z izpostavljenimi elementi iz ogljikovih vlaken in panoramska streha, ki prinaša pridih prefinjenega razkošja po izgledu luksuznih jadrnic.

V notranjosti Pura Vision se združita pristnost SUV-ja in značaj nizko postavljenega športnega avtomobila. Električni pogonski sklop omogoča enostavno koriščenje dimenzij, kar ustvarja prostorno in zračno kabino. Zasnova se spogleduje s prestižnimi jadrnicami, kar se odseva na plavajočih sprednjih sedežih, medtem ko sredinska konzola dejansko spominja na jadrnico. Tehnološko bogata kabina ponuja prilagojeno povezljivost prek osrednjega zaslona na dotik, digitalnih merilnikov in projicirnega zaslona.

Trajnostne inovacije so ključni vidik Pure, saj so pri izdelavi uporabljeni kakovostni pristni materiali, vključno z mehkim polanilinskim usnjem, recikliranim poliestrom in izpostavljenimi ogljikovimi vlakni. S takšnimi materiali so ustvarili občutek sodobnega razkošja s trajnostno noto. Oblikovno zasnovo je razvila skupina inženirskih strokovnjakov podjetja Automobili Pininfarina. Vsi sledeči modeli po navdihu Pura Vision, bodo zasnovani in razviti v domači Italiji, pričakujemo lahko veliko naprednih tehnologij razvitih v digitalnem inovacijskem središču v Nemčiji.

Žiga Kolman
foto: Pinifarina

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button