AvtomobilizemNovice

Pininfarina B95

Battista z odstranjenim vetrobranskim steklom, ki vam bo predelela obraz ...

B95 ima enak pogonski sklop kot Battista, kar v praksi pomeni štirije motorji in čas z mesta do stotice pod 2 sekundama. Pininfarino B95 (B kot Barchetta, 95 kot 95. obletnica podjetja Pininfarina SpA) si je najlažje predstavljati kot odprto različico modela Battista. To pomeni, kot že omenjeno, štiri motorje (enega za vsako kolo), ki jih poganja tekočinsko hlajena baterija v obliki črke T, kar zagotavlja skupno moč 1 877 KM.

Ko boste želeli zavirati vam bodo v pomoč 390-milimetrski karbonsko-keramični zavorni diski, ki jih stiskajo šestbatne čeljusti. Ti so nameščene pod 20-palčnimi sprednjimi in 21-palčnimi zadnjimi kovanimi platišči, zunaj katerih se bohotijo pnevmatike Michelin Pilot Sport Cup 2R. Če odmislimo pomanjkljivo zaščito pred vremenskimi vplivi, je kokpit zelo podoben kokpitu Battiste, z ogromno sredinsko konzolo in tremi zasloni pred volanom.

Baterija ima kapaciteto 120 kWh in je obdana z ogljikovimi vlakni ter se lahko polni s hitrostjo do 270 kW, kar pomeni, da boste z 20 na 80 odstotkov prispeli v vsega 25 minutah … če boste seveda deležni tolikšne sreče in boste (v Sloveniji) sploh našli takšno polnilnico. O dosegu sicer ni podatkotkov, ampak že Battistina avtonomija znaša zgolj 295 kilometrov, če odstarnite še vetribransko steklo …

B95 bo omejen na vsega 10 primerkov, cena pa naj bi se gibala nekje okoli 4,5 milijona evrov.

Boštjan Praprotnik
foto: Battista

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button