AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Peugeot predstavlja prvega »chatbota« v Sloveniji, ki ga poganja umetna inteligenca

Proces nakupa avtomobila se bo s prihodom umetne inteligence močno spremenil.

Peugeot v Sloveniji med prvimi uvaja digitalnega ambasadorja – digitalnega svetovalca v obliki pogovornega bota za model 2008, ki zna odgovoriti na številna vaša vprašanja, vas skozi zanimiv pogovor seznani z vsemi potrebnimi informacijami o vozilu in na ta način pomaga sestaviti različico, ki bo najbolj ustrezala vašim potrebam po mobilnosti.

Nakupni proces avtomobila se je s prihodom številnih novih različic modelov vozil in najrazličnejših opremskih ter pogonskih možnosti v zadnjih desetih letih močno spremenil. Pred nakupom novega avtomobila je v poplavi različnih informacij marsikateri kupec v dilemi, kaj je zanj najboljše – izbrati bencinski, dizelski, morda hibridni pogon ali celo električni pogon? Kaj izbrati glede opreme, uporabnosti in na koncu tudi, kakšne so finančne zmožnosti, oziroma, kako si lahko privoščim novo vozilo?

Naloga bota ni neposredna prodaja novega Peugeota 2008, temveč zagotavljanje informativne in angažirane prve točke stika med potencialnim kupcem in izdelkom. Vmesnik je zasnovan za zagotavljanje ključnih informacij o izdelku, odgovarjanje na specifična vprašanja ter usmerjanje k nadaljnjim korakom v nakupnem procesu.

Pogovorni vmesnik je sploh eden prvih prodajnih predstavnikov in digitalnih ambasadorjev podprtih z umetno inteligenco (AI – Artificial Inteligence) v avtomobilski industriji in je plod povsem slovenskega znanja. Ob podpori slovenske Peugeotove ekipe ga je razvil laboratorij za avtoregresivne pogovorne sisteme Retoba, pod katerega se podpisuje Simon Cetin – eden izmed pionirjev digitalne trženjske industrije.

Rudi Leskovec
foto: Peugeot

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button