AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Peugeot e-Traveller ima nov družinski obraz

In še veliko več novosti.

Peugeot je prenovo namenil njihovem velikem potovalnem kombiju, namenjenemu prevozu potnikov, saj ponuja vsestransko uporabno notranjost s sedeži za 5 do 9 potnikov in zagotavlja visoko raven udobja. Ob izbiri stopnje opreme VIP ponuja razkošno salonsko konfiguracijo s štirimi posamičnimi sedeži, tripodročno klimatsko napravo in zatemnjenimi steklenimi površinami.

E-Traveller in E-Expert se po prenovi usklajujeta z nedavno pomlajenim manjšim bratom e-Rifter, vendar oba ponujata izdatno več prostora in uporabnosti. E-Traveller, kot že rečeno, ponuja premijsko izkušnjo za posebne prevoze, medtem ko je e-Expert namenjen vsakodnevnim prevozom, od posebnih služb, do velikih družin. Oba nudita zajetno in praktično notranjost zavoljo nizko nameščene baterije, izbiro postavitve od 5 do 9 sedežev in 1.500 litrov prtljažnega prostora, ki lahko v določenih konfiguracijah doseže do 4.900 litrov.

Spremenjeno identiteto obeh potniških kombijev določajo tri stopnje opreme, Allure, Emotion in Excellence, ki se v osnovi ponašajo z novo sprednjo masko v slogu ostalih družinskih članov, preoblikovanimi žarometi z napredno LED tehnologijo, v kabini pa bo uporabnike razvajal preurejen ambient z večjim poudarkom na digitalizaciji. Na sredini amraturne plošče je glavni nov 10-palčni zaslon na dotik, večji je nabor varnostih sistemov, vključno s prilagodljivim tempomatom, izboljšana je tudi povezljivost.

Prenovljena e-Traveller in e-Exper ponujata tri načine vožnje – Eco za največji doseg, Power za največjo zmogljivost in Normal. Za pogon skrbi elektromotor na sprednji osi z močjo 100 kW (136 KM) in 270 Nm navora, kar omogoča poskočne pospeške ter največjo hitrost 130 km/h. Dvojec električnih kombijev je na voljo z manjšo baterijo s kapaciteto 50 kWh, ki shranjuje dovolj energije za 224 kilometrov dosega med polnjenji ali večjo s 75-kilovatnim hranilnikom, ki omogoča do 350 kilometrov avtonomije. Standardni izmenični priklop polni z močjo 7,4 kW, možno je doplačilo za 11 kW trifazni priklop, hitri enosmerni tok s 100 kW pa lahko baterijo do 80 odstotkov oskrbi v 38 minutah.

Povezljivost ja napredovala s sistemoma Peugeot i-Connect in i-Connect Advanced, brezžičnima storitvama Apple CarPlay ter Android Auto in brezžičnim polnilnikom za pametne telefone, večje je tudi število vtičnic USB-C. Bogatejši nabor storiteb vključujeje Free2move Charge za različne rešitve polnjenja, aplikacija MyPeugeot pa omogoča funkcije, kot so virtualni dnevnik vzdrževanja, daljinsko prednastavljanje poti in upravljanje vozila.

Žiga Kolman
foto: Peugeot

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button