AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Peugeot e-Rifter sveže v drugo polovico življenja

Več tehnologije, varnosti in izboljšana učinkovitost električnega pogona.

Francoski levčki so praktičnemu Rifterju namenili obsežno medživljenjsko prenovo, ki ga bo še naprej ohranila konkurenčnega v svojem segmentu, hkrati se oblikovno usklajuje z ostalimi modeli v ponudbi. Zgolj električno gnani e-Rifter ostaja učinkovito vsestransko večnamensko ali družinsko vozilo, ki spodbuja aktiven ter ekološko ozaveščen življenjski slog.

Peugeot e-Rifter tudi po prenovi ostaja zgolj električno gnan in zavoljo učinkovitega sklopa omogoča do 320 kilometrov dosega. Za prenos moči na sprednji kolesi skrbi elektromotor s 100 kW (136 KM) in 270 Nm navora, kar je dovolj moči za doseg stotice v 11,2 sekundah ter najvišje hitrosti 135 km/h. Za izboljšan izkoristek so prenovljenega e-Rifter opremili s tristopenjsko prilagodljivim regenerativnim zaviranjem (Eco, Power, Normal) in standardno toplotno črpalko. Polnjenje baterije poteka preko standardnega izmeničnega toka z močjo 7,4 kW, z doplačilom je na voljo 11-kilovatni trifazni priklop. Baterijo s kapaciteto 50 kWh lahko na poti polnimo tudi z izmeničnim tokom z največ 100 kW, kar v 30 minutah povrne 80 odstotkov energije.

Pomlajeni e-Rifter je obogaten s številnimi novimi naprednimi tehnologijami, ki izboljšujejo vozno izkušnjo. Opremljen je s sistemom i-Cockpit z 10-palčnimi digitalnimi merilniki, 10-palčnim osrednjim zaslonom na dotik ter kompaktnim, z usnjem prevlečenim, ogrevanim multifinkcijskim volanom. Področje varnosti in pomagal so okrepili s prilagodljivim tempomatom in izboljšano parkirno asistenco. Na voljo je v dveh različicah s 5 ali 7 sedeži in ponuja individualno zložljive sedeže, drsna stranska vrata ter velik 775-litrski prtljažnik. Storitvi Apple CarPlay in Android Auto sta sedaj brezžično povezljivi, mlajši potniki v vozilu pa bodo navdušeni nad večjim številom hitrih USB-C priklopov.

Področje oblikovanja os okrepili z bolj dinamičnim sprednjim delom, kjer izstopa nova maska z novo mrežo hladilnika in aktualno generacijo Peugeotovega logotipa na sredini. Obdaja jo ikonični svetlobni podpis s tremi kraki. Svež slog e-Rifterja dodatno krepita novi barvi Sirkka Green in Kiama Blue. Z njima je mogoče poudariti velikodušno obliko vozila, ki je s širokimi kolesnimi loki, impozantnimi bočnimi zaščitami, strešnimi palicami in visoko oddaljenostjo od tal še posebej primerna za uporabo na prostem. Koliko bo potrebno odšteti za bolje opremljeno prenovljeno različico e-Rifterja še ni znano, aktualni model se pri nas trenutno ceni na najmanj 37.750 evrov.

Žiga Kolman
foto: Peugeot

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button