AvtomobilizemNovice

Peking 2024: Nemška zvezda s precej novitetami za največji azijski trg

Nemci v kitajsko prestolnico s precej debelimi kovčki.

Kitajska kot največje posamično tržišče na svetu predstavlja pomembno vlogo v dolgoročni strategiji nemške znamke Mercedes-Benz, poleg tega pa ima podjetje tam največji proizvodni obrat in razvojni center izven matičnih prostorov v Stuttgartu. Tam ima glavno besedo elektrifikacija mobilnosti zato tovrstne rešitve, ki jih Nemci pripravljajo za salon v Pekingu, ne presenečajo.

Poleg tega bosta na daljnem vzhodu sledili svetovni premieri dveh novih modelov. Prvi je Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE, najnovejši visokozmogljiv športni avtomobil, ki bo razkrit na posebnem dogodku AMG Brand Night v Šanghaju med vikendom Formule 1.

Nič manj pozornosti ne zbuja svetovna premiera električnega razreda G. Terenska ikona je bila preoblikovana za električno prihodnost in predstavlja nekakšen most med tradicijo in napredkom kot še nikoli doslej. Obiskovalci sejma Auto China 2024 si bodo lahko na razstavnem prostoru ogledali povsem novi G 580 s tehnologijo EQ.

Obe globalni premieri bosta bili deležni družbe nove študije Concept CLA, ki bo s seboj pripeljala premiero bodoče modularne platforme MMA in nov operacijski sistem MB.OS, ki je plod dela v bližnjem razvojnem centru. Poleg omenjenih bodo obiskovalci lahko občudovali tudi nadgrajeno električno limuzino EQS ter nekaj novosti razreda E in Mercedes Maybach družine.

Blaž Likovič
foto: MB

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button