AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Pariz predstavlja novega Jeep Avengerja

VIDEO: Spoznajte najmanjšega in zgolj električnega SUV-ja pri Jeepu!

Jeep je zagotovo ena bolj prepoznavnih avtomobilskih znamk onkraj Atlantika in že dlje časa sodeluje v konglomeratu ameriško-evropskih znamk, ki so od lani del Stellantisa. Seveda si znotraj hiše oziroma kar bloka delijo tehnologijo in znanje, zato je želja po večjem tržnem deležu pričakovana. Tokrat kupce nagovarja povsem nov Jeepov električni SUV po imenu Avenger (ang. maščevalec), ki se nam je predstavil na aktualnem salonu v francoski prestolnici.

Jeep Avenger je zasnovan predvsem po meri evropske nacije in se podaja na trnovo pot, kajti v SUV B segmentu, ki predstavlja kar petino vseh prodanih vozil, naj preži številčna konkurenca. Samo v okviru Stellantisa so rivali recimo Peugeot 2008, Opel Mokka in nenazadnje še DS 3 Crossback.

Jeep Avenger meri 408 centimetrov v dolžino in je tako 16 centimetrov krajši od nam že znanega Renegada. Svojemu poreklu in s tem zavidljivim terenskim zmogljivostim je zvest z 20 cm oddaljenosti od tal ter obljubljenim 20-stopinjskim vstopnim kotom. Prav tako bo na voljo z večjim številom voznih profilov, ki se skrivajo pod tehnologijo Selec-Terrain.

Pogon bo na evropskem tržišču zgolj popolnoma električni. Osnovo tvori 400-voltni akumulator s kapaciteto 54 kWh, ki napaja elektromotor z zmogljivostjo 115 kW oziroma 156 KM in 260 Nm navora. Povprečna avtonomija po WLTP standardu naj bi znašala približno 400 kilometrov, medtem ko bo polnjenje možno z največ 11 kW (AC) in 100 kW (DC).

Jeep Aenger se bo podal tudi na daljni vzhod, saj naj bi ga v lokalnih salonih našli še Korejci in Japonci, navkljub dejstvu da je načrtovan in razvit predvsem za evropski trg. Tudi izdelovali ga bodo na Starem kontinentu, in sicer v poljskem mestecu Tychy. Celotna predstavitev je na voljo na spodnji povezavi.

Blaž Likovič
foto: Jeep

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button