AvtomobilizemNovice

Osvežitev mišičnjaka med premijskimi limuzinami

Tehnološko naprednejši Cadillac CT5 z letnico 2025.

Cadillac je na severnoameriškem mednarodnem avtomobilskem salonu v Detroitu predstavil osveženo premijsko športno limuzino CT5. CT5 z letnico 2025 se ponaša s številnimi posodobitvami, med drugim s spremenjeno sprednjo masko, izboljšano serijsko opremo, okrepljeni varnostjo in tehnologijo.

Pomlajeni CT5 ohranja vse priljubljene elemente, hkrati pa prinaša osvežen videz ter najnovejše funkcije. Izstopa z drznejšo podobo sprednjega dela z nižja in širša sprednjo rešetko, spremenjenim navpičnimi dnevnimi svetili in preurejenima LED žarometoma. Nastopaška isvedenka CT5 Sport se pohvali s Performance črno mrežo maske in črnimi okrasnimi obrobami.

CT5 je ob prenovi pridobil možnost izbire dostopne točke Wi-Fi 5G, vgrajeno združljivost z Googlom, pomoč pri krmiljenju v mrtvem kotu, samodejno zaviranje v sili v križišču, prepoznavanje prometnih znakov, inteligentno pomoč pri hitrosti in pomoč za ohranjanje voznikove pozornosti, s čimer se približa maljšim konkutentom. Vrhunec tehnološke prenove je 33-palčni zaslon na dotik z impresivno ločljivostjo 9K in prilagodljivim uporabniškim vmesniom, ki ponuja dostop do storitev Google Assistant, Google Maps, Google Play in ostalih.

Cadillac CT5 zaradi svoje narave še naprej ostaja dinamično osredotočena limuzina s standardnim pogon na zadnji kolesi. Pod pokrovom brnita vstopni 2-litrski štirivaljnik z 237 KM in zmogljivejši 3-litrski twin-turbo V6 s 335 KM. Za zagotavljanje boljšega oprijema je na voljo pogon na vsa kolesa, z izbirnikom voznih načinov pa lahko vozniki prilagajajo odzivanje v različnih voznih razmerah. Proizvodnja pomlajenega Cadillaca CT5 bo stekla spomladi prihodnje leto v GM-ovem obratu Lansing Grand River Assembly v Michiganu. Cene in dodatne podrobnosti sledijo kasneje, tako kot podobi vzporedno prenovljenih divjih modelov CT5-V ter CT5-V Blackwing.

Žiga Kolman
foto: Cadillac

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button