AvtomobilizemNovice

Osvežitev Kiinega prodajnega hita XCeed

Prenova Kie XCeed je prinesla rahle, vendar pomembne novosti za ohranjanje konkurenčnosti.

Kia XCeed na evropskih tleh predstavlja velik del prodajne torte korejskega podjetja, zato je primerna prenova ključnega pomena za uspešno nadaljevanje. Z novim modelnim letom so malemu križancu namenili več stila in sodobnejšo tehnologijo, ohranili so priključno-hibridni pogonski sklop.

Oblikovna osvežitev je zelo rahla in stopa po smernicah kombilimuzinskega Ceed, torej prinaša nova LED žarometa z vključenimi meglenkami, preurejeno masko s športnimi potezami, srebrnim robom spodnjega dela sprednjega odbijača in možnostjo izbire 18-palčnih platišč ter nove športne opreme GT-Line. Zadek se ponaša s preurejenim odbijačem in tanjšimi LED lučmi z novim svetlobnim podpisom.

Novostim ni ubežala notranjost, kjer sicer ostaja ločena razporeditev zaslonov. Pred voznikom se razprostira 12,3-palčni Supervision digitalni kokpit z nastavljivim prikazom, osrednji del armaturne plošče zastopa 10,25-palčni zaslon na dotik, seveda pri višjih stopnjah opreme, standarden meri osem palcev. Sistem sedaj podpira brezžično povezavo s storitvama Apple CarPlay in Android Auto, Kia Connect nenehno spremlja stanje na cestah in podaja informacije o parkirnih možnostih na koncu destinacije. Preostanek kabine ostaja skoraj enak kot prej, sicer odet v materiale boljše kakovosti – kupci lahko izberejo oblazinjenje v blagu, semišu, umetnem ali pravem usnju. Nova oprema GT-Line doda več dinamičnega vtisa s športnimi sedežei, športnim volanom, črnim stropom in perforirano prestavno ročico.

Pod motornim pokrovom pomlajenega XCeed ni večjih sprememb, ponudbo zastopa poznana trojica turbobencinskih motorjev, en turbodizel in priključni-hibrid. Vstopni model je trivaljni 1.0 T-GDi s 120 KM, sledi štirivaljnik 1.5 T-GDi s 160 KM, vrh predstavlja 1.6 T-GDi z 204 KM, dovolj za doseg stotice v 7,5 sekundah ob kombinaciji s sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom. Za lovce na dolge razdalje bo idealen 1.6 CRDi dizel s 136 KM in blago-hibridno asistenco, na voljo z ročnim ali samodejnim menjalnikom. Zadnji je priključni hibrid sestavljen iz 1,6-litrskega bencinskega motorja, manjšega elektromotorja in 8.9 kWh baterije s sistemsko močjo 141 KM ter električno avtonomijo do 60 kilometrov.

Glede na bogatejšo opremljenost in osveženo podobo lahko pričakujemo sorazmeren dvig cen, ki se trenutno brez popustov ceni na najmanj 22.899 evrov. Začetek prodaje prenovljenega XCeed je načrtovan v septembru.

Žiga Kolman
foto: Kia

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button