AvtomobilizemNovice

Osveženi BMW serije 8 razkriva svoje kompetence

BMW-jev morda najlepši model je prejel paket posodobitev – nove barve in boljši informacijski sistem.

Ljubitelji in tudi tisti manj zavzeti privrženci bavarske znamke, se brez dvoma strinjamo, da je osmica najbolj privlačen model v njihovi trenutni skoraj zastrašujoči ponudbi (gromozanske ledvičke). Ni pomembno za katero obliko se odločite, navdušujejo prav vsi, klasičen kupe, prostornejši gran coupe ali odprti Cabriolet. Da se serija osem še bolje zasidrala na vrhu ponudbe, so ji namenili sveženj posodobitev.

Sprva bomo stežka ugotovili, kaj je novega za modelno leto 2022, saj so se potrudili ohraniti vse prednosti in popraviti le šibkejša področja. Pri najbolj strupenem M8 Competition ostaja vse enako kot prej, torej pod dolgim pokrovom motorja ostaja 4,4-litrski twin-turbo V8, ki proizvede zdravih 625 KM in 750 Nm navora. Absolutna zverina od motorja poskrbi, da se osmica v polnovredni M preobleki do stotice izstreli v 3,2 sekundah.

Kaj potem prinaša prenova? Na seznamu novitet je nov komplet 20-palčnih platišč, možnost zatemnjenih Shadow Line žarometov in večji 12,3-palčni informacijski zaslon na vrhu armaturne plošče. V notranjosti se prav tako pohvali z večjo količino površin odetih v alkantaro, obenem je na voljo osem novih karoserijskih barv, v večini obogatenih s kovinskim efektom.

Poleg izboljšav kraljevega modela M8 Competition, so slične posodobitve namenili tudi bolj umirjenim različicam serije 8. V kabini bomo naši enak povečan sredinski zaslon na dotik, nova pa je možnost izbire osvetljenih sprednjih ledvičk za večjo prezenco na cesti. Vsi preostali ne-M modeli so bogatejši za standarden M Sport paket z več športnega sloga, osnovnimi 19-palčnimi platišči in M Sport zavornim sistemom. Drugi osemvaljni model z oznako M850i se pohvali s standardnima M zunanjima ogledaloma.

Žiga Kolman
foto: BMW

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button