AvtomobilizemNovice

Osvežena ponudba Alpine A110 z novo izdajo R Turini

A110 ostaja med najbolj dinamičnimi kompaktnimi športnimi avtomobili.

Igrivi francoski športnik Alpine A110 je po šestih letih nastopa prejel rahlo posodobitev za modelno leto 2024, ki prinaša bogaterjšo standardno opremo različic A110, A110 GT in A110 S, hkrati pa uvaja novo izpeljanko A110 R Turini. Gre za nadaljevanje uspeha nastrojenega modela A110 R iz lanskega oktobra, z nekaj več vsestranske uporabnosti in udobja, za navdih pa so uporabili znameniti Col de Turini ter monaški reli.

Alpine A110, katerega vstopna cena je v domači Franciji postavljena 65 tisočakih, združuje značilno šasijo in prisilno polnjen 1,8-litrski štirivaljni bencinski motor z 252 KM, kar zagotavlja agilno in dinamično vozno izkušnjo, ki spominja na kultni Berlinette. Standardna oprema vključuje 18-palčna platišča Serac, hlajene zavorne koluti za varno zaviranje in elektronsko zložljiva zunanja ogledala.

Naslednjo stopničko predstavlja različica GT z začetno ceno 76.000 evrov, ki pod motornim pokrovom skriva večjo zmogljivost 300 KM in malenkost prilagojeno vzmetenje, ki še vedno ohranja odlično ravnovesje med zmogljivostjo ter udobjem. Sedi na 18-palčnih športnih platiščih Grand Prix z diamantnim brusom, v notranjosti prejme avdio sistemom Focal Premium, samozatemnitveno vzvratno ogledalo in ogrevan sedeže.

Tretja različica A110 S že bolj stremi k večji dinamiki v zavojih, saj je opremljena s športnim podvozjem, da lahko uporabniki maksimalno izkoristijo 300 KM moči, prav tako k dodatnem oprijemu prispevajo delne »semi-slick« dirkalne pnevmatike in aerodinamični paket. Za skoraj dirkalnega A110 bodo morali kupci odšteti najmanj 77.500 evrov, kar vključuje kovana 18-palčna platišča Fuchs in bogato opremo v športno obarvani notranjosti.

Najnovejši član družine kompaktnih športnikov, A110 R Turini, se osredotoča na odličen kompromis med občutkom dirkalnika in udobjem na običajnih cestah. Mnoge komponente, kot je ostro nastavljeno podvozje, odziven pogonski sklop s 300 KM in dodatki iz ogljikovih vlaken, izhajajo iz modela R, vendar Turini ponuja nekaj več vsestranske uporabnosti, da lahko vozniki nemoteno prehajajoč iz dirkaških stez do lokalnih cest. Za vrhovni model bo potrebno ošteti vsaj 106 tisočakov.

Žiga Kolman
foto: Alpine

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button