AvtomobilizemNovice

Oplovih jubilejnih 125 let delovanja

Nemška avtomobilska znamka v letošnjem letu beleži velik mejnik.

Čez nekaj dni bo Opel obeležil 125. obletnico proizvodnje avtomobilov s pomembnim preskokom v elektromobilnost. Letos bo vsak njihov model na voljo v baterijsko-električni različico, kar pomeni zgodovinski premik za znamko. V ospredju je nova Astra Sports Tourer Electric, eden prvih električnih karavanov na trgu.

Pomemben mejnik, ki se je začel 21. januarja 1899, ko je Wilhelm Opel podpisal pogodbo o nakupu tovarne Motorwagenfabrik Friedricha Lutzmanna, je postavil temelje za podvig na področju proizvodnje avtomobilov. Od takrat je bilo v Evropi izdelanih več kot 75 milijonov Oplovih vozil, najnovejša Astra, pa nadaljuje dediščino z naprednimi tehnologijami in elektrificiranimi pogonskimi sklopi.

Florian Huettl, Oplov izvršni direktor, poudarja, da se je podjetje preusmerilo v električno mobilnost, obeležuje pomembno zgodovino inovacij in hkrati sprejema novo obdobje. Oplova pot od šivalnih strojev do koles in nazadnje avtomobilov ponazarja razvoj kot avtomobilskega pionirja. Pri Oplu ob 125. obletnici ne razmišljajo le o svoji bogati zgodovini, temveč se nadejajo elektrifikacijeprihodnosti in trajnostnega razvoja, saj načrtujejo razna praznovanja in inovativne nove modele.

Karavanska Astra Sports Tourer Electric predstavlja Oplovo zavezanost prihodnosti. Z močjo 115 kW (156 KM)in 270 Nm navora doseže največjo hitrost 170 km/h, z enim polnjenjem baterije pa prevozi do 413 kilometrov. K dodatni privlačnosti prispevajo napredne tehnologije, kot so Intelli-Lux Pixel Light LED žarometi in asistenčni sistemi Intelli-Drive 2.0.

Žiga Kolman
foto: Opel

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button