AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Opel obuja kultno kratico OPC

Ponovno bo zaživela športna oznaka OPC, tokrat v dobi elektrifikacije.

Opel na nekatere svoje modele vrača legendarno oznako OPC, ki je nekoč že krasila njihove najbolj športne avtomobile, tokrat se bo znašla na popolnoma električno gnani Mokki-e. Po poročanju je njen prihod oddaljen dve leti in čeprav se zdi, da bo šlo za brezogljično alternativo strupenima Volkswagnu T-Roc R ali Hyundaiju Kona N, povečanje moči ni na seznamu.

»Mokko OPC bomo predstavili zgodaj 2022, poganjal jo bo električen motor,« je dejal Stephen Norman, generalni direktor britanske veje Opla (Vauxhall). V intervjuju je še dejal, da hitrost in pospeški niso težava, učinkovitost lahko povečajo na drugih področjih. Tako lahko pričakujemo enak elektromotor s 100 kW (136 KM) in 260 Nm navora, povezan s 50 kWh litij-ionsko baterijo, ki bo omogočala do 320 kilometrov avtonomije. Seveda pa naj bi bila izboljšav deležna vzmetenje in krmiljenje, oblikovalci bodo zadolženi za kreacijo športnega videza, z agresivnimi odbijači, novimi platišči, športnimi sedeži, posebnim oblazinjenjem ter unikatnimi grafikami informacijskega sistema.

Norman je dodal, da bo Mokka OPC zmogljiv avtomobil v žlahtnem pomenu besede in ne pretirana zmogljivost superšportnikov. Ni avtomobil, ki bi ga njihov tekmec z oznako ST z lahkoto osramotil. Podobnega OPC tretmaja bo deležna tudi mala Corsa-e, prav tako Vivaro-e in naslednja generacije Astre. Pri slednji bomo verjetno videli uporabo priključno-hibridnega pogonskega sklopa s 300 KM ali 50 KM več od konkurenčnega Volkswagna Golf GTE.

Žiga Kolman
foto: Opel

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button