AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Opel Experimental: napoved prihodnosti s pridihom nostalgije

Opel bo privlačen koncept javnosti predstavil na sejmu v Münchnu.

Opel s presenetljivim konceptom Experimental prikazuje vizijo prihodnosti znamke. Koncept s sodobno in inovativno zunanjo podobo napoveduje gibanje oblikovnih smernic prihajajočih serijskih modelov. Koncept, ki bo predstavljen na sejmu mobilnosti IAA v Münchnu, je baterijsko-električni križanec z izvrstno aerodinamiko, prostorno in svetlo notranjostjo ter najsodobnejšo tehnologijo.

Eleganten profil Opla Experimental poudarja odsotnost kromiranega okrasja, ki ga nadomeščata zunanja osvetlitev in drzna kontrastna grafika. Za izgradnjo koncepta so uporabili najsodobnejšo Stellantisovo platformo z električnim pogonom na vsa kolesa, nanjo pa posadili karoserijo z značilno stožčasto obliko, čistimi linijami in mišičastimi poudarki kolesnih lokov. Sprednjo masko ponosno krasi logotip Blitz, ki je vodilo Oplove oblikovalske filozofije. Dopolnjujeta ga ozka vzdolžna osvetlitev in modernizirana interpretacija maske Vizor. Enaka filozofija oblikovanja se odraža tudi na zadku, kjer se pokončna in vzdolžna osvetlitev usmerita v napis znamke namesto logotipa.

Pametna notranjost komcepta Experimental ponuja prostornost segmenta D v kompaktnih okvirih manjšega segmenta C. Sistem krmiljenja po žici omogoča zlaganje volana, kar sprosti prostor, lahki prilagodljivi sedeži pa povečajo udobje in prispevajo k večji prostornosti. Funkcija Pure Experience izboljša voznikovo interakcijo s tehnologijo razširjene resničnosti in naravnim glasovnim upravljanjem. Inovacija Pure Pad, plavajoči vmesnik nameščen pred sprednjim naslonom za roke, omogoča takojšen dostop do pogosto uporabljenih funkcij. Trajnostna nota koncepta se v notranjosti odraža pri uporabi elektrokromne tkanine.

Opel Experimental nadaljuje zapuščino znamkinih vizionarskih konceptov znamke, ki odražajo glavna načela – Detox, Modern German in Greenovation. Experimental izraža Oplov pristop k trajnostni mobilnosti in ohranjanju tradicije, ki sega v čas legendarnega modela Experimental GT iz leta 1965.

Žiga Kolman
foto: Opel

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button