AvtomobilizemNovice

Omejena serija Porsche 911 Edition 50Y Porsche Design

Porsche s posebno serijo 911 obeležuje 50 let oddelka Porsche Design.

V Stuttgartu so pripravili novo omejeno serijo modela 911, s katero obeležujejo 50. obletnico studia Porsche Design. Za osnovo so izbrali različico Targa GTS, nekakšno zlato sredino v ponudbi, ji nadeli veliko unikatnih oblikovnih elementov, zvišali ceno in število primerkov omejili na 750.

Posebni Porsche 911 Edition 50Y Porsche Design se s svojo barvno shemo poklanja ročni uri Cronograph I iz leta 1972, namreč vzporedno z avtomobilom bo na voljo tudi unikatna serija čudovitega časomera. Sicer je Targa GTS obarvana v črno karoserijsko barvo, v kombinaciji s satenasto sivimi platišči s centralnim zaklepom.

Kot vsi modeli GTS je tudi posebnež 50Y opremljen s Porsche SportDesign lepotnim karoserijskim paketom, ki prinaša nekoliko bolj športno nastrojena odbijača in pragove. Temačna tema se nadaljuje s črno obarvanimi zavornimi čeljustmi in sivimi Porsche Design napisi na bokih vozila. Klasična Targa zložljiva platnena streha je prav tako obarvana v temno sivem odtenku, Editon 50Y pa se pohvali še z jubilejno značko na hladilni mreži nad motorjem.

Ob vstopu v notranjost nas bo navdušilo črno usnjeno oblazinjenje s kontrastnim retro Sport-Tex tekstilom na sredini sedežev in unikatna urna na vrhu armaturne plošče (del paketa Sport Chrono), s sivo številčnico ter rdečim kazalcem.

V zadku 911 Edition 50Y Porsche Design bo rohnel 3-litrski bokser podprt z dvema turbinama, ki proizvede 480 KM in 570 Nm navora. V povezavi z bliskovitim osemstopenjskim PDK menjalnikom se nemški športnik do stotice požene v vsega 3,5 sekundah in doseže najvišjo hitrost 307 km/h. Srečne kupce omejene serije, bodo povabili še na pravo doživetje maksimalnega potenciala avtomobila v Porschejevem Experience centru v Silverstonu. Naročila za Edition 50Y s ceno najmanj 185 tisočakov že sprejemajo, prve dostave so predvidene v aprilu.

Žiga Kolman
foto: Porsche

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button