AvtomobilizemNovice

Omejena serija novega Shelbyja Super Snake Speedster

Nemoteno doživetje grmečega V8 v Shelbyju brez strehe.

Shelby American predstavlja osveženo prodajno ponudbo modificiranih Mustangov za letošnje leto. Poleg prenovljene izdajale Shelby GT, GT500SE in strupenega Super Snake, razkrivajo nekaj prav posebnega.

Bragi bralci, to je čisto novi brezstrešni Shelby Super Snake Speedster, ki združuje najboljše dveh svetov, zvok mogočnega osemvaljnika in veter v laseh. Pod površjem se sicer skriva standarden Super Snake, kar pomeni 5-litrski V8 podprt z Whipple kompresorjem in Borla športnim izpuhom, s skupno močjo 825 ponijev, poslano na zadnji kolesni par preko ročnega ali samodejnega menjalnika. Do stotice Speedster zagalopira v borih 3,5 sekundah.

Da je krotenje takšne moči lažje in varnejše, so namestili novo Penske dirkaško vzmetenje in komplet zajetnih Brembo zavor. Pozabiti ne smemo na precej poširjeno karoserijo, dopolnjeno z novimi 20-palčnimi kovanimi aluminijastimi platišči. Za razliko od klasičnega Mustanga kabriolet je Speedster le dvosed, prostor zadnje klopi pokriva značilen pokrov z dvema oblinama.

Letos mineva 98 let od rojstva Carroll Shelbyja, zato bodo ta poseben jubilej obeležili z omejeno serijo 98 izdelanih kupejevskih izvedenk Super Snake, posledično bo tudi Speedsterjev na voljo le 98. Za standardnega Super Snake z ročnim menjalnikom bo potrebno odšteti najmanj 133.785 dolarjev (112.188 evrov), v primerjavi z njim je Speedster s ceno 116.377 evrov prava kupčija.

Žiga Kolman
foto: Shelby American

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button