AvtomobilizemNovice

Omejena retro serija Land Rover Discovery Trophy Edition

Land Rover predstavlja omejenega Defenderja v čast preteklim Camel Trophy avtomobilom.

Severnoameriški trg se bo kmalu razveselil zanimive serije 220 Land Roverjev Discovery, izdelanih v slogu ikoničnih Camel Trophy ekspedicijskih vozil. Omejena serija označena kot Trophy Edition s številnimi oblikovnimi novitetami spominja na klasične brezpotne bojevnike, ki so med leti 1980 in 2000 dirjali po zahtevnem terenu.

Novodobna rekreacija je odeta v prepoznavno rumeno karoserijsko barvo, kot originalni Camel Trophy avtomobili, vendar zaradi pravnih razlogov niso smeli uporabiti značilnega logotipa tobačnega podjetja. Malo težavico so rešili s pretkanim novim logotipom Trophy Defender, ki nekoliko spominja na originalen Camel logotip.

Med ostale, za vožnjo po terenu bolj pomembne dodatke spadajo trdoživ strešni nosilec, dodatna zaščitna plošča sprednjega dela dna, vgrajen zračni kompresor in zložljiva lestev, za lažji dostop do strehe. Opcijsko se lahko kupci odločijo še za nadvse uporaben vitel.

Defender Trophy Edition je zasnovan na modelu X-Dynamic SE P400, katerega poganja 3-litrski šestvaljni vrstni bencinski motor z blago-hibridno pomočjo, skupaj ustvarita 400 KM in 550 Nm navora. Moč se kot pričakovano na vsa štiri kolesa prenaša preko osemstopenjskega samodejnega menjalnika, stotico doseže v solidnih 6,1 sekundah, najvišja hitrost znaša 208 km/h.

Žal bo posebni Defender ponujen le v severni Ameriki, za vsakega izmed 220 primerkov bo potrebno odmeriti najmanj 90 tisoč dolarjev ( evrov). 90 najhitrejših lastnikov bodo ob nakupu razveselili z organizacijo ekskluzivne brezpotne odprave. Dogodek, na katerem bodo lahko novopečeni lastniki s pomočjo izkušenih off-road voznikov spoznali svojega novega konjička, bo potekal v Ashevillu v Severni Karolini. Zmagovalec ameriške odprave bo nato povabljen k udeležbi v britanski izvedenki Trophy tekmovanja v začetku leta 2022.

Žiga Kolman
foto: Land Rover

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button