AvtomobilizemNovice

Omejena izdaja v čast zmagi na 12 ur Bathursta

Bentley je počastil rekordno zmago na zahtevni avstralski dirki.

Najzahtevnejša avstralska dirka 12 ur Bathursta je pred dvema letoma dobila novega zmagovalca. Bentley je z GT3 dirkalnikom na osnovi Continentala osvojil najvišjo lovoriko in s 314 prevoženimi krogi postavil nov rekord. Odmeven dosežek je po skoraj treh letih prejel obeležitev v obliki dveh unikatnih serijskih Continentalov GT, ki sta nastala kot sad sodelovanja oddelka Mulliner in Bentleyja Sydney.

Dvojica posebnih Continentalov GT S si številne karakteristike deli z dirkaško različico in tako na ceste prinašata zanimivo oblikovno karizmo ter povzdignjeno vozno dinamiko. Vsak je prejel individualno specifikacijo. Prvega je navdahnil zmagovalni GT3, saj je zunanjost odeta v jabolčno zeleno barvo, s kontrastno črno streho, črnimi pokrovi ogleda, spodnjim predelom odbijača in silhueto prtljažni vrat. Sprednji del krasi številka sedem vključena v mrežo maske, tako kot pri dirkalniku. Športna tematika se nadaljuje s črnimi okrasnimi elementi  in sprednjim krilcem, stranskima pragovoma ter zadnjim difuzorjem iz ogljikovih vlaken.

Notranji prostor je kljub dinamičnem okrasu seveda bolj prestižen kot pri dirkalniku. Zunanjost dopolnjuje z oblazinjenjem v kombinaciji črnega usnja in semišu podobnega materiala Dinamica, s kontrastnimi zelenimi šivi ter perforacijo. Na naslona za glavo so všili napis Bathurst, na notranjih pragovih pa je viden napis »One of Two«. Na sovoznikovi strani armaturne plošče bomo našli upodobitev silhuete dirkaške steze, na sredinski konzoli pa imena zmagovitih voznikov.

Drugi obeležilni Continental GT S se ponaša s Tempest srebrno karoserijsko barvo, ki se ujema z drugo generacijo Continentala GT3 predstavljenega leta 2017. Vsa ostala področja sledijo smernicam prvega primerka. Vsak avtomobil bo opremljen s spominskim uokvirjenim artefaktom in modelom zmagovalnega avtomobila v merilu 1:18. V nosu nove serije S domuje 4-litrski V 8 motor podprt z dvema turbopuhaloma, ki ustvari 550 KM in 770 Nm navora. Zajetna konjenica bo poskrbela za pospešek do stotice v 4 sekundah in doseg najvišje hitrosti 320 km/h. Za posebno doživetje osemvaljne melodije bo poskrbel tudi serijsko vgrajen športni izpušni sistem.

Žiga Kolman
foto: Bentley

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button