AvtomobilizemNovice

Omejena izdaja ob 75. obletnici prvega grand tourerja

Maserati GranTurismo PrimaSerie za 75 srečnih kupcev.

Pri Maseratiju praznujejo 75 slavnih let grand touringa z omejeno serijo novega GranTurismo, imenovano PrimaSerie. Ko je izšel prvi Maseratijev grand tourer, so navdušenci nemudoma sprejeli zamisel o združitvi športne zmogljivosti in premijskega razkošja, za užitek v vožnji na dolgih poteh. Vizija prvih ustvarjalcev se nadaljuje še danes, ko na novo opredeljujejo tovrstne avtmobile.

Maserati namerava izdelati zgolj 75 primerkov GranTurisma PrimaSerie, kar se ujema s 75. obletnico izida prvega grand tourerja A6 1500. Na voljo bosta dve konfiguraciji – Grigio Lamiera in Nero Cometa. Obe sta zasnovani na podlagi divje izdaje Trofeo. Grigio Lamiera se spogleduje z dirkaško zgodovino, z matirano sivo karoserijsko barvo in kontrastnimi rdečimi elementi, medtem ko je Nero Cometa odet v črno barvo z zelenimi dodatki. Pri obeh zunanjost krasijo posebni logotipi ob 75. obletnici, v notranjosti pa jih najdemo na naslonih sedežev odetih v črno in belo usnje, z rdečimi ali zelenimi šivi.

Sicer je notranjost zaradi bogate Trofeo opreme obogatena z 12,2-palčnimi digitalnimi merilniki, 12,3-palčnim informacijskim zaslonom in dodatnim 8,8-palčnim zaslonom za upravljanje klimatske naprave ter odličnim Sonus Fiber ozvočenjem. Spremembe pod pokrovom motorja niso znane, a povsem verjetno ostaja Trofeov zmogljiv 3-litrski V6 podprt z dvema turbinama, ki premore 550 KM in 650 Nm navora. Kot takšen, se lahko GranTurismo do stotice požene v 3,5 sekundah in doseže najvišjo hitrost 330 km/h. Cena, čeprav neobjavljena, bo zaradi ekskluzivnosti zagotovo presegala mejo 225 tisočakov.

Žiga Kolman
foto: Maserati

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button